Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 73

Wątek: [Adrianna] Nieśmiało i powoli. Pierwsze takie.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Adrianno - widzę, że przerabiasz podobną sytację, co ja niedawno - zerknij na http://www.ckmedia.pl/~jankomuzykant/k/0.htm to prawdopodobnie problem z ustawieniami monitora.
    Faktycznie tak jak piszą przedmówcy masz niedoświetlone zdjęcia - ale wydaje mi się, że problem powstaje przy obróbce.
    Dopiero zaczynam...
    Moja Strona
    Profil na FB

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adrianna Zobacz posta
    dziękuję, tylko wydaje mi się, że te auto levelsy za bardzo zaingerowały przede wszystkim w to co ja widziałam.
    Wyostrzyły sie kolory na tym zdjęciu, czego nie było wcześniej tak bardzo widać.
    Moje zdjęcie miało lekkie krawędzie i słoneczny poblask, a to po auto levelach zatraciło to i kwiatki wyglądają jak wyprane w Vizirze...
    Nie przecze ze za duzo (to byla robota w 2 sec - nir robilem nic poza - auto levels czasmi nie daja zbyt dobrych eferktow) - tylko jak dla mnie - niedoswietlone
    Rozumiem, że różnym ludziom podobają się różne rzeczy i że może niektóre zdjęcia innym podobały by się bardziej właśnie przez taką ingerencję, ale jestem na etapie prób robienia zdjęć rzeczywistości nie taką jaką bym chciała ją widzieć, ale taką jak ja ją w danej chwili widzę, rozumiesz o co mi chodzi ?
    Rozumiem
    Nie mówię o robieniu zdjęć wypranych z kolorów jak czasem świat etc.
    Ale o piękno, które widziałam o momencie robienia tego zdjęcia.
    O właśnie ten słoneczny blask, który wyprałeś.
    Jeslie tak to odbierasz to przepraszam ale i tak uwazam ze zdjecia sa niedoswietlone
    Cytat Zamieszczone przez marek_zielona Zobacz posta
    Adrianno - widzę, że przerabiasz podobną sytację, co ja niedawno - zerknij na http://www.ckmedia.pl/~jankomuzykant/k/0.htm to prawdopodobnie problem z ustawieniami monitora.
    Faktycznie tak jak piszą przedmówcy masz niedoświetlone zdjęcia - ale wydaje mi się, że problem powstaje przy obróbce.
    Widac nie tylko ja tak uwazam.

Dopiero zaczyna Awatar Adrianna
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marek_zielona Zobacz posta
    Miałeś rację, monitor nie był od początku swojego istnienia ustawiany prawidłowo i teraz widzę różnicę. Dzięki
    Wydawało mi się , że ze zdjęciami jest niby wszystko okej, a teraz widzę mały problem.
    A obróbki na tych zdjęciach nie ma żadnej, najpierw chce się nauczyć robic zdjęcia porządne a nie obrabiać te nieudane.

Jeslie tak to odbierasz to przepraszam ale i tak uwazam ze zdjecia sa niedoswietlone
    Wybaczcie za mnie i mój monitor, Teraz się okazało, że te prześwietlone lekko są dobre.
    A co do kontrolowania histogramu, czy canony, te niższego szczebla, jak mój 350d mają "live histogram", gdzieś o tym czytałam, ale żadnej informacji odnośnie 350tki znaleźć nie mogę.
    CB galeria.KLIK.
    Się uczę.
    350D + GRIP + C28-80USM

Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Nowe zdjęcia..
    kot, który się bał zejść z drzewa, na które sam wszedł . ;p
    Ze względu na jego ruchy na tym drzewie, kiedy szukał zejścia niestety, nie udało mi się ustrzelić zbyt wielu fotek.
    mam nadzieje, ze tym razem nie będzie problemu z niedoświetleniem ich.
    Starałam się. A te zepsute foty, te niedoświetlone postaram się naprawić robiąc podobne. ;]
    18.
    19.
    20. I zaczynająca kwitnąć śliweczka. ;]
    Jak zwykle o krytykę proszę.
    Może kiedyś uda mi się zrobić zdjęcie, które Was zadowoli.
    Dziękuję za uwagę.
    CB galeria.KLIK.
    Się uczę.
    350D + GRIP + C28-80USM

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

To nie nas mają zadowalać twoje zdjęcia tylko ciebie My tu jesteśmy tylko od pokazywania palcem tego, czego sama jako mało obiektywny twórca mogłaś nie zauważyć.
    W kocie kompozycja niestety nie za dobrze wygląda.
    Generalnie to przynajmniej doświetliłaś te zdjęcia
    Twoim problemem z tego co widzę jest ucinanie tego co może dobrze zagrać. Np. noga kota, galązka zbyt z boku albo nagle zbyt centralnie.
    Poczytaj o kompozycji. Gorąco polecam ten artykuł z przykładami
    http://www.fotografuj.pl/Article/ABC...page/1#content
    http://www.fotografuj.pl/Article/ABC...podzialu/id/60
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paenka Zobacz posta
    To nie nas mają zadowalać twoje zdjęcia tylko ciebie My tu jesteśmy tylko od pokazywania palcem tego, czego sama jako mało obiektywny twórca mogłaś nie zauważyć.
    Chodzi mi o zadowolenie Was w sensie, że zdjęcie będzie takie, że zaprze dech w piersiach..
    Ale zejdźmy z chmur, gdyż długa droga do tego mnie czeka i to dłuższa od autostrad w Polsce. ;P
    W kocie kompozycja niestety nie za dobrze wygląda.
    Generalnie to przynajmniej doświetliłaś te zdjęcia
    Twoim problemem z tego co widzę jest ucinanie tego co może dobrze zagrać. Np. noga kota, galązka zbyt z boku albo nagle zbyt centralnie.
    Artykuły przeczytam jak tylko chwilę będę mieć dłuższą, podejrzewam, że wieczorkiem i zaczne stosowac wiedzę w praktyce.
    Się nauczę, póki co wasze komentarze, wszelakie dają mi dużo do myślenia i kombinowania i starania się jak zróbić, żeby wreszcie było dobrze.
    A dzisiaj mała seria storczyków z Egzotarium w Sosnowcu, cholernie mało światła było, więc za ewentualne delikatne nieostrości czy szumy wybaczcie.

21.
    22.
    23.
    24.

Dziękuję za uwagę.
    CB galeria.KLIK.
    Się uczę.
    350D + GRIP + C28-80USM

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

Artykuły przeczytam jak tylko chwilę będę mieć dłuższą, podejrzewam, że wieczorkiem i zaczne stosowac wiedzę w praktyce.
    Się nauczę, póki co wasze komentarze, wszelakie dają mi dużo do myślenia i kombinowania i starania się jak zróbić, żeby wreszcie było dobrze.
    Postepow nie widac - juz w moim 1wszym komentarzu zwrocielm uwage na ostre swiatlo a w 2gim na kadrowanie - ciagle masz z tym problemy i ciagle nas (bynajmniej mnie) zanudzasz nowymi zdjeciami z tymi samymi bledami do tego stopnia ze coraz mniejsza mam ochote by klikac na Twoj temat

A dzisiaj mała seria storczyków z Egzotarium w Sosnowcu, cholernie mało światła było, więc za ewentualne delikatne nieostrości czy szumy wybaczcie.
    Jesli sama nie akceptujesz swoich zdjec to my tym bardziej nie bedziemy - nie ma sensu ich wtedy nawet dodawac.

Jak jest malo swiatla to sie zwieksza ISO - robilas na 200 a 400 juz by zupelnie wyeliminowalo problemy braku swiatla.
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ElSor Zobacz posta
    Postepow nie widac - juz w moim 1wszym komentarzu zwrocielm uwage na ostre swiatlo a w 2gim na kadrowanie - ciagle masz z tym problemy i ciagle nas (bynajmniej mnie) zanudzasz nowymi zdjeciami z tymi samymi bledami do tego stopnia ze coraz mniejsza mam ochote by klikac na Twoj temat
    Ok, więc najpierw dogłębnie poczytam na temat kadrowania a dopiero potem coś wrzucę.
    Nie jestem tak obiektywna odnośnie swoich zdjęć i tych blędów nie widzę..
    Wybaczcie naprawdę jeśli zanudzam, przeanalizuje kolejne zdjęcia zanim cokolwiek wrzucę.
    Jak jest malo swiatla to sie zwieksza ISO - robilas na 200 a 400 juz by zupelnie wyeliminowalo problemy braku swiatla.
    źle to zabrzmiało, bo faktycznie, te były robione na 200, a miało tu trafić kilka jeszcze innych zdjęć, na których musiałam uzyć ISO1600.
    A te zdjęcia, które pokazałam były według mnie najlepsze z tych, które zrobiłam wczoraj, a było ich ok 300.
    Więc zabieram sie do pracy i kiedy już postanowie, ze coś zrobiłam z moimi zdjęciami w dobrym kierunku, czy kadrowania czy oświetlenia to coś podeślę, chociaż nigdy nie będę pewna wrzucając je czy dokładnie o to chodziło..
    Miłego dnia i dzięki.
    CB galeria.KLIK.
    Się uczę.
    350D + GRIP + C28-80USM

Domyślnie

A ja powiem tak, mysle ze jestes zafascynowana lustrzanka i szukasz miejsc i obiektow, ktore chcesz pokazac, i tak ma byc... Ale tak jak bylo w porzednich postach musisz "lyknac" troche podstaw o technice robienia zdjec, pozniej zanim nacisniesz spust, zastanow sie co checesz pokazac swoja fotka. Konkretnie chodzi o tresc, ktora ma odbrac ogladajacy (sorry za wielkie slowa). Kolejna sprawa to obrobka fotek w konkretnym sofcie i tutaj znowu teoria ksiazkowo - intrnetowa. Na portalach znajdziesz wiele "podrecznikow" jak zrobic lepsze fotki. Powodzenia

Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ecolab250 Zobacz posta
    A ja powiem tak, mysle ze jestes zafascynowana lustrzanka i szukasz miejsc i obiektow, ktore chcesz pokazac, i tak ma byc... Ale tak jak bylo w porzednich postach musisz "lyknac" troche podstaw o technice robienia zdjec, pozniej zanim nacisniesz spust, zastanow sie co checesz pokazac swoja fotka. Konkretnie chodzi o tresc, ktora ma odbrac ogladajacy (sorry za wielkie slowa). Kolejna sprawa to obrobka fotek w konkretnym sofcie i tutaj znowu teoria ksiazkowo - intrnetowa. Na portalach znajdziesz wiele "podrecznikow" jak zrobic lepsze fotki. Powodzenia
    Witam po małej przerwie i przywiozłam trochę nowych zdjęć z wycieczki do Zakopanego.
    Mała zabawa czasem naświetlania w Dolinie Kościeliska i Giewont w chmurach.(Kosztem choroby się opłacało wejść w deszczu na Gubałówkę.;] )
    Przed wyjazdem jeszcze poczytałam o regułach kadrowania i kompozycji i starałam się je stosowac jak tylko mogłam. A czy widać efekty? Sami powiedzcie.

25.
    26.
    27.
    28.
    29.
    CB galeria.KLIK.
    Się uczę.
    350D + GRIP + C28-80USM

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów