Obiektyw ideał dla detektywa, który śledzi niewierne żony.... czasami i mężów ale to pewnie rzadziej![]()
Obiektyw ideał dla detektywa, który śledzi niewierne żony.... czasami i mężów ale to pewnie rzadziej![]()
Ta, wreszcie sceny z filmów, w których ktoś robi zdjęcia szpiegowskie z auta z 200 metrów jakimś krótkim obiektywem będą realne :]
O obiektywach wiem prawie wszystko
Dzięki za test. Szczerze mówiąc spodziewałem się takich osiągów tego obiektywu, które czynią go bardzo dużą konkurencją dla sprzedających na Allegro stare teleobiektywy na m42. Ale chyba jednak najciekawiej zapowiada się samyangowski fiszaj 8mm f/3,5.
Konkurencją dla starych dobrych teleobiektywów na m42 czy z innymi mocowawniami to on nie jest w żaden sposób,co najwyżej dla jakiegoś Beroflexa 500mm,miałem ten obiektyw do sprawdzenia jeden dzień i po zrobieniu kilku klatek oddałem,zdjęcia zamieszczone w wątku są jakoś za dobre,nie wiem jaka była obróbka ,ale takie nie wychodzą z aparatu,druga sprawa to jego światło wychodziło mi koło 9,5 a nie 5,6.
T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki
Nie rozumiem więc co znaczy, że moje zdjęcia wyszły za ładne ? :] Moim zdaniem efekt jest średni ogólnie, ale jak na szkło za 440 zł można powiedzieć, że jest dobrze i chyba nic lepszego się nie kupi. Jak już napisałem, Samyang wpuszcza światła dokładnie tyle, co Canon (100-400) ustawiony na f=8.
O, to ciekaweNie znalazłem żadnych nowości w sieci, więc co to może być ?
Ostatnio edytowane przez Cichy ; 15-04-2009 o 21:35 Powód: Automerged Doublepost
O obiektywach wiem prawie wszystko