Strona 240 z 312 PierwszyPierwszy ... 140190230238239240241242250290 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 391 do 2 400 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Domyślnie

Hm, wydawało mi się że to jest właśnie ok...a jak rozpoznać że już jest ok by dalej nie wyostrzać?

Coś już napisał Awatar krzysiek187
    Miasto
    Waw

Domyślnie

na oko, trzeba to wyczuć.przeostrzyc mozesz jak chesz to wydrukowac.

co do pierwszego to za duzo wolnego miejsca za modelka, tlo zroznicowane ale nie rozprasza strasznie
    tj juz wczesniej wspomnieli koledzy pozycja modelki odpada, popracuj nad tym.
    "kochanie piersi do przodu i usmiech!" tak zawołaj, mów do Niej jak fotografujesz
    postaraj się rozśmieszyć bedize fajnie

co do drugiego zdjęcia to fajnie wyszło z tymi trawami, takie wypełnienie kadru ale to co w PS zrobiles to mi się już nie podoba, popatrz na lewa rękę jakaś taka wygladzono przepalona, co jakis czas jakies ciemne plamy na skorze, dziwnei sie to oglada choc wlosy fajnie wygladaja

jako ze te zdjecia sa pozowane a pozy nie sa jakies dziwaczne i niewygodne dla modelki to postaraj sie zrobic jedna ujecie 3-4 razy i wybierz to na ktorym ostrosc jest tam gdzie chcles
    30D | Canon 10-22 | Canon 100 macro | Canon 28-135 | Helios 52 | jakis Manfrotto sie znajdzie |

majne zdjecisza

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    Sorry za OT ale jak ty micles posiadajcy tak dużą wiedzę w prawie każdej gałęzi fotografi, nie potrafisz użyć jej w praktyce (zastosować ją do swoich prac)... To tak jakby prof. Miodek oblał maturę z polskiego... I don't get it!
    Widzisz, widocznie jeszcze trochę za mało tutoriali zrobiłeś i jednak nie wszystko wiem...
    Cały czas powtarzam, że jestem typem :
    Cytat Zamieszczone przez Łk 6,41
    Czemu to widzisz drzazgę w oku swego brata, a belki we własnym oku nie dostrzegasz?
    Tak to jest, że swoje niedociągnięcia często ciężko dostrzec.

P.S. Nie zdziwiłbym się, jakby oblał. To co się teraz dzieje z maturami, to przechodzi ludzkie pojęcie :P

misieek : pierwsze - obróbka na poziomie, modelka : tak jak powiedzieli poprzednicy. Wciągnąć brzuch, ściągnąć łopatki i od razu inna dziewczyna :P

Dopiero zaczyna Awatar Artur79
    Miasto
    Kraków/Tarnów

Domyślnie

proponuję wrócić do komentowania zdjęć. proszę o krytykę

Canon 40D | C 28-135mm f/3.5-5.6 | C 50mm f/1.4 | C 580 EX II | Eizo 2433W | Ubuntu 9.04/Win XP

Początki nałogu Awatar talarczyk
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Artur79 Zobacz posta
    proponuję wrócić do komentowania zdjęć. proszę o krytykę
    Mam wrażenie jakby zdjęcie było robione z małej odległości - przerysowania.

Dopiero zaczyna Awatar Artur79
    Miasto
    Kraków/Tarnów

Domyślnie

50mm na cropie. Owszem powinienem krok dalej odejść, przy okazji było by odrobinę luźniej skadrowane, no ale to już następnym razem.

Canon 40D | C 28-135mm f/3.5-5.6 | C 50mm f/1.4 | C 580 EX II | Eizo 2433W | Ubuntu 9.04/Win XP

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    Sorry za OT ale jak ty micles posiadajcy tak dużą wiedzę w prawie każdej gałęzi fotografi, nie potrafisz użyć jej w praktyce (zastosować ją do swoich prac)... To tak jakby prof. Miodek oblał maturę z polskiego... I don't get it!
    Już to gdzieś pisałem - bo z miclesa jest lepszy krytyk-teoretyk niż fotograf.
    Nie każdy krytyk (a wręcz niewielu) wykładaną przez siebie teorię "jak powinno być lepiej" potrafi własnoręcznie przekuć w praktyczne efekty.

MoCker
    Guest

Domyślnie

Wg mnie za centralnie i słabo oświetlona twarz, za to przez takie oświetlenie ręka staje się pierwszoplanowa , ale ja w portrecie też pierwsze kroki stawiam to wiesz ....

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

szkoda że ta deska 'przebija jej plecy' (ale moim zdaniem jest to najlepsza z fotografii które zaprezentowałeś w tym wątku).
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Strona 240 z 312 PierwszyPierwszy ... 140190230238239240241242250290 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów