Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: [POSTER] moje zdjęcia.

POSTER
    Guest

Domyślnie

Witam, kilka nowszych zdjęc:

Liczę na komentarze i krytykę

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez POSTER Zobacz posta
    Liczę na komentarze i krytykę
    Pozwól, że odniosę sie tylko do ostatniej serii:
    - Obgryzione delicje nie wyglądaja apetycznie, uwierz mi:wink: Na dodatek jesli chcesz robić tego typu zdjecia, to jako "model" musi wystapić "nieśmigana, nówka sztuka":grin: Do tego podrasowana w PS, żeby ukazała nam swoje walory.
    - To troche wyglada jak fotka testowa sprzętu. co gorsza (z tego co widzę) ze sztucznie dorobioną GO (bo kompakt nawet w trybie "makro" takiej nie ma). Nie wiem na jakich parametrach to robiłes, ale zdecydowanie przesadziłes z ISO. Jesli chcesz dobra poradę i robisz juz takie zdjęcia, przy okazji masz statyw, to zazwyczaj rób na najnizszym ISO (zwłaszcza w kompaktach) Statyw zapobiegnie drganiom, więc możesz wybrać bez obaw optymalną przyslonę, a zdjęcie (jesli zajdzie taka konieczność i mozliwość) bez obaw naswietlać nawet godzinę:-)
    - Tutaj może mi sie wydaje, ale zalatuje troche czerwonym. Przy okazji oswietlenie niedopracowane, bo o ile miałeś fajny pomysł na boczne oswietlenie z odblaskami po boku, tak zabrakło oswietlenia z przodu i przez głębokie cienie nie widac szczegółów.
    - Przy ostatnim bałagan w kadrze. Nie mozna jednoznacznie określić tematu zdjęcia; czy były nim gałązki, igły, krople, czy ogólnie zieleń, bo żaden z tych elementów nie został odpowiednio wyeksponowany. Rozumiem, że sprzęt narzuca pewne ograniczenia, niemniej w takim wypadku to zdjęcie można było sobie darować..:-)

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

POSTER
    Guest

Domyślnie

Dzięki ci bardzo, za komentarz i krytykę.
    Dzisiejsze dwie fotki są wynikiem totalnej nudy:
    Kiwi:

Cebula

POSTER
    Guest

Domyślnie

Kilka nowszych zdjęć:
    1:

2:

3:

Oczywiście prosił bym o szczere komentarze

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Drzewo, temat wprawdzie oklepany, ale byłoby sympatyczne. Tylko ta kolorowa ramka to wg. mnie bardzo zły pomysł. Wzrok samoczynnie odjeżdża od motywu głównego w kierunku tej ramki. Dostaję od niej zeza rozbieżnego. Z poprzednich - podoba mi się cebula.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez POSTER Zobacz posta
    Oczywiście prosił bym o szczere komentarze
    Czy jesteś tego pewien..?
    Generalnie, to zachwytu nie ma.. Sam fakt wyboru tematu świadczy, że się nie postarałeś. Gatunków kwiatów mamy parę tysięcy, a Ty akurat musiałeś wybrać te, które rosną w porównywalnych ilościach na każdym trawniku..:-)
    Pierwsze ujdzie, punkt widzenia jest jakoś tam uzasadniony, żeby pokazać gwiazdkowy kształt, choć daleko mu do doskonałości, w drugim już niestety nie, brak koloru, zdjęcie jest mdłe, bałagan w tle, który rozprasza, brak dobrego światła (tyczy się wszystkich). Drzewko jest, jakie jest, każdy widzi, można było przesunąc w prawo, żeby pokazać więcej cienia (albo nawet cały, jeśli słońce nie było zbyt nisko), przy okazji nie byłoby tak centralnie.
    Za Kolajem, co do ramki. jeśli już chcesz coś takiego stosować, to odwrotnie; ramka B&W, zdjęcie kolorowe. Np. 1-wsze z tej serii jest w ten sposób zrobione i jest w miare ok.

No, sorry, że mało chwalebna ta opinia, ale niestety nie ma nad czym się zachwycać..:-)

Pozdrawiam

PS: Ile książek foto masz za sobą..?:wink:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

POSTER
    Guest

Domyślnie

Dzięki za komentarze, doceniam to

Coś już napisał Awatar TIX
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

jestem co prawda nowy na forum ale jeśli pozwolisz to i ja cos od siebie dodam - musisz moim zadaniem zapanować nad kolorem, nad odcieniami ( np kwiatki zbyt niebieskie, delicje jakieś takie zwietrzałe.
    - ciekawym pomysłem jest drzewko - ale ramke bym zrobił albo w jakiejs tonacji (np sepia) a nie kolorową
    -1 grosz ma coś zwalone na lewo od cyferki 1
    -cebula wygląda jak rolka zwiniętej uszczelki do okien

w sumie - moim subiektywnym zdaniem - drzewko najfajniejsze !
    /sig w budowie/
    40D, Pancolar 50mm 1.8, C50 1.8 MkII, C35-105, Granit 80-200 mm , Jupiter 85/2.0 , 135mm, walizka różności

Bywalec Awatar szymura
    Miasto
    Kampinos

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TIX Zobacz posta
    -cebula wygląda jak rolka zwiniętej uszczelki do okien
    raczej jak gąbka izolująca posadzkę od ścian
    C 450D / C 18-55 f3.5-5.6 / C 70-200 f4 L / C 50mm f1.8 II / Alpha BG-E5

POSTER
    Guest

Domyślnie

jedno nowe: