Strona 13 z 16 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 151

Wątek: XII Targi Sprzętu Fotograficznego, Filmowego i Video FILM VIDEO FOTO Łódż 2-5.04.2009

Uzależniony Awatar Robert Dy
    Miasto
    Świątniki Górne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez analogforever Zobacz posta
    Sorry ,ale czy z okiem masz wszystko teges? czy to tylko chwilowe przemęczenie po całym dniu.O których zdjęciach mówisz?
    No i po co te emocje.

1 – przycięte oko
    2 – brak ostrości
    3 – źle dobrany balans kolorów
    4 – mocny cień na oczach
    5 – przepalone
    6 – modelka się świeci, zmięty kwiat i ręka
    7 – dziwny kadr, odblaski w tle, źle dobrany balans kolorów
    8 – przepalone
    10 – niedoświetlone

11 - najlepsze od strony technicznej
    12 – najlepszy kadr
    EOS R, EF 16-35 f/4L IS, EF 24-70 f/2.8L II, RF 50 f/1.8 STM, RF 85 f/2.0 IS, EF 100 f/2.8L IS, RF 70-200 f/4L IS, 580EX II, Manfrotto: Befree Carbon, 055XPROB, 488RC2

flickr

Domyślnie

Chyba tutaj bardziej chodziło o pokazanie co było na targach, taka reporterka a nie "on zrobił najlepsze foty z targów"
    Co do zdjęć 2pp to się zgodzę.
    "warunki do fotografowania były znośne" yhy 20 fotografow na sobie jak nie wiecej.

Miasto
    Świątniki Górne

Domyślnie

Prawda, na stoisku SONY, było ciasno, ale jeżeli chodzi o Sigmę i Samsunga to raczej spokojnie. Na wszystkich wymienionych stoiskach warunki zastane pozwalały robić zdjecia z ręki, bez dopalania.
    EOS R, EF 16-35 f/4L IS, EF 24-70 f/2.8L II, RF 50 f/1.8 STM, RF 85 f/2.0 IS, EF 100 f/2.8L IS, RF 70-200 f/4L IS, 580EX II, Manfrotto: Befree Carbon, 055XPROB, 488RC2

flickr

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robert Dy Zobacz posta
    No i po co te emocje.

1 – przycięte oko
    2 – brak ostrości
    3 – źle dobrany balans kolorów
    4 – mocny cień na oczach
    5 – przepalone
    6 – modelka się świeci, zmięty kwiat i ręka
    7 – dziwny kadr, odblaski w tle, źle dobrany balans kolorów
    8 – przepalone
    10 – niedoświetlone

11 - najlepsze od strony technicznej
    12 – najlepszy kadr

Aj Robert,ja się nie emocjonuje,te zdjęcia moim zdniem nie są takie złe jak Ci się wydaje ,nawet powiem że mi się całkiem podobają,co jest chyba normalne :-D,inaczej pewnie postrzegamy zagadnienie fotografii.

Oczywiście jak Aligator 16 słusznie zauważył oprócz pierwszych dwóch są to tzw snapshoty,ja nie fotografuje cyfrowo,i zdjęcia pokazane w tym wątku były zrobione z doskoku nie moim aparatem,lubie fotografować i dlatego tam się właśnie znalazłem,specjalnie zostawiłem exif żeby ktoś sobie mógł zobaczyć różnice między zrobieniem fotki z lampą ,a przy zastanym z bardzo krótkim czasem naświetlania,oczywiście z ręki bez statywu ,monopodu czy innych technik,jak widac wytknąłeś dużo błedów ,ale np o braku ostrości wspomniałeś tylko na przykladzie dwójki,notabene niezbyt uzasadnienie.Nie zarzuciłeś mi jeszcze ,a pewnie ktoś to zrobi że kadry są centralne czy tp,wyprzedzając potencjalne zarzuty od razu pisze że takie mi się podobąją i proszę nie dyskutować ze mną o moim guście :-D
    teraz konkretnie sie odniose do każdej fotki
    1 akurat tak mi się pokazanie tej twarzy widzi,usta też przycięte,mało książkowo ?trudno wszyscy nie powinni robić takich samych zdjęć.
    2 ostrość jest na części twarzy która najbardziej mi się spodobała u tej modelki - na ustach ,głebia ostrości dla ogniskowej 1000mm jest ok 1-1,5 cm przy oddaleniu od obiektu o ok 10m,oczy musiały wyjść nieco mniej ostre ale nie o nie mi w tym kadrze chodziło.Zdjęcie moim zdaniem bardzo dobre ,bo chyba domyślasz się jak ciężko utrzymać z ręki tysiączkę i to jeszcze na bujającym się podeście.
    3 można polemizować z tym balansem
    4 cień w oczach musi być przy takim profilu,to nie studio gdzie oświetlenie stałe mozna sobie ustawić jak się chce,zdjęcie tej Pani znalazło się dlatego że imo była to najlepsza modelka na tych targach,ciągle bez oznak zmęczenia,nie było w jej twarzy widać oznak znurzenia czy niechęci ,świetne ruchy przy pozowaniu, przy okazji pozdrawiam :-D
    5 troszkę
    6 też byłem mokry,ciepło było,troszkę się swieci,zdjęcie to jak i prawie wszystkie nie obrabiane,prosto z puszki.
    7 kadr jak kadr ,imo nawet fajny
    8 troszkę
    9
    10 lekko,pewnie się to da wyprowadzic w PS,tak jak wspomniałem zdjęcia nie były specjalnie obrabiane.
    11 normalne,co tu jest dobrego chyba to że robione kitem ,a jakośc jak z elki,poza tym bardzo dobre są te nowe kity.
    12 dla mnie akurat kadr taki sobie,ale chciałem zobaczyć jak się skanuje Fuji 800 ,bo jeszcze tego nie robiłem wcześniej,a i modelka bardzo ładna.
    T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Potwierdzam opinie Roberta. Mozna bylo zrobic fotki i tutaj to jakies slabe wykrety ze stoiska byly pozapychane. Mozna bylo zrobic zupelnie ladne fotki z dobrym oswietleniem. Terenowka od Sony tez nie byla obstawiona non stop. MOze warto bylo zrobic foto pod koniec dnia? Jak bylem rano w sobote to juz nie bylo takiego oblegania. Pocahontasy na Nikonie chyba w ogole nie mialy wziecia, te z Allegro tez srednio.

Na razie nie mam czasu moich obrabiac bo mam 2 tematy "na wczoraj " ale jak sie uporam to wrzuce.

Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Robert Dy

wklej też coś swojego,popatrzymy,jak u Was w Krakowie wszędzie musi być tłok skoro taki kocioł jak przy modelkach na Sigmie i Sony to były znośne warunki do fotografi :-D
    JaBlam też na warunki nie narzekał,szkoda tylko że to co powiesił też arcydziełem technicznym nie jest :-D

Miasto
    Świątniki Górne

Domyślnie

No to nasza ulubiona modelka.

flickr

Miasto
    Łódź

Domyślnie

analogforever
    Przykro mi to stwierdzić ale Twoje foty to niestety porażka. Balans, kadrowanie i ostrość do bani, tym bardziej że warunki do fotografowania były znośne.

2pp
    To jakaś prowokacja.

Panowie zanim wystawicie foty na forum popatrzcie na prace poprzedników, np. apie - całkiem przyjemnie się ogląda.
    dlaczego od razu prowokacja? to, że sie ktos uczy tego fachu to od razu ma zakaz wypowiedzi? to by było nawiazanie to poprzedniego postu. Posiadam tylko kilka szt zdjec tej modelki to sie tym podzieliłem. chetnie zobacze jak tobie poszło .

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

No to nasza ulubiona modelka.]
    tak,piękna kobieta,czyli gust mamy podobny przynajmnie w tej kwesti

Miasto
    Świątniki Górne

Domyślnie

SIGMA też miała ładną modelkę.

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jeszcze raz SAMSUNG

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    I na koniec oblegane SONY

Ostatnio edytowane przez Robert Dy ; 07-04-2009 o 00:35 Powód: Automerged Doublepost

flickr

Strona 13 z 16 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów