Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: DPP 3.6 update

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Look Zobacz posta
    z tego co ja widze to dodany pasek highlight i shadow

i rename tool... ;->
    także poprawili balans bieli dla C5MKII, przy lepszym odwzorowaniu tonacji naturalnej skóry w sztucznym świetle...
    Ostatnio edytowane przez CEZAREUSZ ; 05-04-2009 o 21:00
    Regulamin pkt 8.

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CEZAREUSZ Zobacz posta
    także poprawili balans bieli dla C5MKII, przy lepszym odwzorowaniu tonacji naturalnej skóry w sztucznym świetle...
    Tzn? Można gdzieś o tym poczytać, czy będziesz musiał to sam wyjaśnić? ;-)

Krzywiki Shadow/Highlight działają wyśmienicie. Walczę z pokusą, by ich zbyt nie nadużywać, ale i tak oceniam, że w około 5% moich fotek już będą niezbędne.

Ma też wrażenie, że coś zmieniono w sposobie wyświetlania miniatur plików CR2. Dotychchczas musiałem stosować "Add thumbnail to image and save" żeby widzieć realne kolory miniaturek. Teraz ta opcja niczego nie zmienia a miniaturki wydają się być od razu poprawne.

Niestety nie poprawiono tego co zostało zepsute już w wersji 3.5 a co sprawiło, że narzędzie "Quick check" nie jest już takie szybkie jak kiedyś, tzn. gorzej gospodaruje pamięcią podczas podglądu fotek (dowolnego rozmiaru i formatu) co powoduje niewielkie, ale dość uciążliwe zacinanie (od czasu do czasu) przy przechodzeniu do kolejnych fotek. Podmiana pliku DPPTrimmer.exe na wersje 3.4 przywraca dawną płynność, ale trochę się też kłóci z współczesną wersją programu w innych miejscach (np. kadrowanie).
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewg Zobacz posta
    Dotychchczas musiałem stosować "Add thumbnail to image and save" żeby widzieć realne kolory miniaturek. Teraz ta opcja niczego nie zmienia a miniaturki wydają się być od razu poprawne.
    Myliłem się - "Add thumbnail to image and save" w DPP 3.6 po prostu nie działa dla plików CR2. ??:
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Uprawnienia umieszczania postów