w 33 można, wyłączyłam ją po 1 zdjęciu![]()
w 33 można, wyłączyłam ją po 1 zdjęciu![]()
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
ok znalazłem instrukcję w necie i da się więc spoko![]()
DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoŚwiecidełko
który lepszy canon 30/33 czy 50e (a może jeszcze inna lustrzanka analogowa) ? chciałbym zająć się amatorsko fotografią przede wszystkim przyroda, ludzie, panoramy...Jestem początkujący i zielonywiec proszę o szczerą pomoc, z góry dziękuję
Na początek kup sobie manualna lustrzankę. A to z tego tytułu, że cenę bardzo przeciętnego obiektywu AF np. u Canona, kupisz przysłowiowe wiadro bardzo przyzwoitych manualnych stałek do systemu Canon FD, Olympus OM, Pentaxa, czy innej Minolty.
Manualną lustrzankę tzn? mógłbym prosić o jakiś model przykładowy? Własnie na początek chciabym już jakiś aparat tak do 200-300 zł za body oczywiście używane. Zastanawiam się nad canon 30/33 albo 50e prosiłbym o porównanie tych 2 modeli. Może jest jakaś strona z modelami aparatów lustrzanek i rokiem ich produkcji? Może jakieś rady od użytkowników czym kierować się przy zakupie aparatu przez internet, bo w taki właśnie sposób mam zamiar nabyć aparat
30e jest lepszy od 50e ma wiecej punktow, lepszy AF etc
natomiast 33 ponoc ma troche lepszy AF od 30e i ma podświetlany ekranik i datę i chyba tyle
Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.
Tutaj wszystko znajdziesz
http://www.canon.com/camera-museum/
http://www.aparaty.tradycyjne.net/
33 nie ma podswietlanego ekranika a date maja modele z "DATE" w nazwie.
Nie ma takiego modelu jak EOS 30e. Jest EOS 30.
Pierwsze slysze rowniez, o tym ze 33 ma lepszy AF od 30 (E???).
Jedyna roznica pomiedzy 30 i 33 jest funkcja sterowania okien (wybor
punktu AF za pomoca oka) - w jezyku inglisz Eye Control.
mam możliwość zakupu CANON EOS 30 DATE wraz z obiektywem TAMRON 28-200 1:3.8-5.6 AF LD CANON EOS za jakieś 800 zł doradźcie mi czy się opłaca? zależy mi na czasie... z góry dziękuję
spróbuj wyszarpać go bez tego badziewnego szkła
6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L