Strona 59 z 102 PierwszyPierwszy ... 949575859606169 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 581 do 590 z 1016

Wątek: ksiazki o fotografii

Dopiero zaczyna Awatar mariokenzo
    Miasto
    Stockport (UK)

Domyślnie

A czy ktos zapoznal sie z filmami instruktazowymi z serii cyfrografia? http://www.cyfrografia.pl/videotutorial.html szczegolnie interesuje mnie "cyfrografia portrety"

Coś już napisał

Domyślnie

kupiłem ze dwie płytki z tej serii, reszte uzbierałem od znajomych...
    te filmy straszne są, kupno ich to strata pieniędzy, naprawdę nie polecam!

Coś już napisał

Domyślnie

Ja na urodziny dostałam Scotta Kelby'ego i książkę - "jak robić zdjęcia" - Tomasza Wójcika z wydawnictwa Buchmann. Co do pierwszej - czytałam różne opinie, ale więcej tych pozytywnych jednak ( zaznaczam, że za żadną się jeszcze nie wzięłam:P) co do drugiej tytuł brzmi bardzo amatorsko, ale w opisie książki znajduje się informacja, że "jest ona przeznaczona zarówno dla tych którzy fotografią zajmują się już dłuższy czas jak i dla tych, którzy nigdy nie mieli aparatu w ręku"- no cóż zobaczymy:P ja się sytuuje powiedzmy między jednym a drugim stanowiskiem. Ta druga książka jest fajnie i porządnie wydana - i zawiera informacje na temat techniki wykonywania zdjęć, cyfrowej ciemni, obróbki zdjęć i informacji na temat sprzętu i światła. Mam nadzieje, że niedługo będę miała czas i poczytam co nie co.
    pozdrawiam

Dopiero zaczyna Awatar Aleksandra de Soleil
    Miasto
    Warszawa. Kraków

Domyślnie

seria national geographic jest całkiem niezła
    PROFESJONALNA FOTOGRAFIA DZIECIĘCA Aleksandra de Soleil
    www.fotograf-dzieciecy.pl
    www.akademia-fotografii-dzieciecej.pl

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MagdaS Zobacz posta
    [...]Np.spotkał się ktoś z "zaklęcia photoshopa, edycja zdjęć" Anna Owcarz-dadan http://helion.pl/ksiazki/obrpho.htm - warte uwagi?

czy lepiej Mistrzowska edycja zdjęć. Adobe Photoshop CS3 PL dla fotografów Martin Evening http://helion.pl/ksiazki/misedy.htm ?

a moze cos innego? bede wdzieczna za opinie
    Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    Ja posiadam, ale jak wspominałem, narazie nie ogarniam:-) [...]
    To może na początek System 7 punktów Scotta Kelby'ego. Łopatologia obrazkowa. :-D

Cytat Zamieszczone przez paczka Zobacz posta
    kupiłem ze dwie płytki z tej serii, reszte uzbierałem od znajomych...
    te filmy straszne są, kupno ich to strata pieniędzy, naprawdę nie polecam!
    Czy mogę prosić o kilka słów więcej na temat tego "straszne"? :-D

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez basala Zobacz posta
    To może na początek System 7 punktów Scotta Kelby'ego. Łopatologia obrazkowa. :-D
    Nu, nu nu.. To już mam dawno za sobą..

Btw. Niedawno skończyłem czytać kreatywną fotografię Petersona, wziąłem się za fot. czarno białą (jak wspominałem) i co? Przeczytałem 3 strony i odłożyłem Mówię w tym wypadku o tym, że nad tą książką trzeba się raczej skupić i poświęcić trochę dobrego humoru, bo nie zapowiada się to jako lekkie czytanie dla czystej przyjemności.. Ale i tak dobrnę do końca, choćbym miał wyzionąć ducha na polu walki, to dobrnę!
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Uzależniony

Domyślnie

Slider, ja jestem ograniczony umysłowo do tego stopnia, że wiedzę z jakichkolwiek podręczników przyswajam tylko w dni wolne od pracy. Od poniedziałku do piątku, to jedynie ewentualne powtórki. Po robocie mój mózg po prostu nie przyswaja informacji. :-D Mam też świadomość, że od momentu "zmajstrowania" potomka, a mówiąc ściślej, jego narodzin, czasu na naukę będzie jeszcze mniej. :-D

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez basala Zobacz posta
    Mam też świadomość, że od momentu "zmajstrowania" potomka, a mówiąc ściślej, jego narodzin, czasu na naukę będzie jeszcze mniej. :-D
    Tego możesz być jak najbardziej pewien
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Dopiero zaczyna Awatar Arko
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

nie do końca się z wami zgodzę....mam 3 miesięcznego synka i stał się jednym z głównych elementów mojej nauki fotografii....
    A przy tym jaka pamiątka....
    Canon EOS 400D; EF-S 18-55 f/3,5-5.6; EF 28 - 105 f/3.5-4.5 USM; EF-S 55-250 f/4-5,6 IS ; Speedlite 430 EX II ; Grip BG-E3; Szkiełka i pełna głowa pomysłów :]8)8)8)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arko Zobacz posta
    nie do końca się z wami zgodzę....mam 3 miesięcznego synka i stał się jednym z głównych elementów mojej nauki fotografii....
    A przy tym jaka pamiątka....
    Zgadzam się z Tobą, że kilkumiesięczny maluch jest wdzięcznym "modelem" do robienia zdjęć. Jednak oprócz przyjemności są z dzieckiem związane też obowiązki (w sumie też przynoszące swojego rodzaju radość); tzn pielęgnacja, pranie, gotowanie i etc. I właśnie przez te obowiązki ma się mniej czasu na przyjemności. To miałem na myśli.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Strona 59 z 102 PierwszyPierwszy ... 949575859606169 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów