A czy ktos zapoznal sie z filmami instruktazowymi z serii cyfrografia? http://www.cyfrografia.pl/videotutorial.html szczegolnie interesuje mnie "cyfrografia portrety"
A czy ktos zapoznal sie z filmami instruktazowymi z serii cyfrografia? http://www.cyfrografia.pl/videotutorial.html szczegolnie interesuje mnie "cyfrografia portrety"
kupiłem ze dwie płytki z tej serii, reszte uzbierałem od znajomych...
te filmy straszne są, kupno ich to strata pieniędzy, naprawdę nie polecam!
Ja na urodziny dostałam Scotta Kelby'ego i książkę - "jak robić zdjęcia" - Tomasza Wójcika z wydawnictwa Buchmann. Co do pierwszej - czytałam różne opinie, ale więcej tych pozytywnych jednak ( zaznaczam, że za żadną się jeszcze nie wzięłam:P) co do drugiej tytuł brzmi bardzo amatorsko, ale w opisie książki znajduje się informacja, że "jest ona przeznaczona zarówno dla tych którzy fotografią zajmują się już dłuższy czas jak i dla tych, którzy nigdy nie mieli aparatu w ręku"- no cóż zobaczymy:P ja się sytuuje powiedzmy między jednym a drugim stanowiskiem. Ta druga książka jest fajnie i porządnie wydana - i zawiera informacje na temat techniki wykonywania zdjęć, cyfrowej ciemni, obróbki zdjęć i informacji na temat sprzętu i światła. Mam nadzieje, że niedługo będę miała czas i poczytam co nie co.
pozdrawiam
seria national geographic jest całkiem niezła
PROFESJONALNA FOTOGRAFIA DZIECIĘCA Aleksandra de Soleil
www.fotograf-dzieciecy.pl
www.akademia-fotografii-dzieciecej.pl
Nu, nu nu.. To już mam dawno za sobą..
Btw. Niedawno skończyłem czytać kreatywną fotografię Petersona, wziąłem się za fot. czarno białą (jak wspominałem) i co? Przeczytałem 3 strony i odłożyłemMówię w tym wypadku o tym, że nad tą książką trzeba się raczej skupić i poświęcić trochę dobrego humoru, bo nie zapowiada się to jako lekkie czytanie dla czystej przyjemności.. Ale i tak dobrnę do końca, choćbym miał wyzionąć ducha na polu walki, to dobrnę!
![]()
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
Slider, ja jestem ograniczony umysłowo do tego stopnia, że wiedzę z jakichkolwiek podręczników przyswajam tylko w dni wolne od pracy. Od poniedziałku do piątku, to jedynie ewentualne powtórki. Po robocie mój mózg po prostu nie przyswaja informacji. :-D Mam też świadomość, że od momentu "zmajstrowania" potomka, a mówiąc ściślej, jego narodzin, czasu na naukę będzie jeszcze mniej. :-D
nie do końca się z wami zgodzę....mam 3 miesięcznego synka i stał się jednym z głównych elementów mojej nauki fotografii....
A przy tym jaka pamiątka....
Canon EOS 400D; EF-S 18-55 f/3,5-5.6; EF 28 - 105 f/3.5-4.5 USM; EF-S 55-250 f/4-5,6 IS ; Speedlite 430 EX II ; Grip BG-E3; Szkiełka i pełna głowa pomysłów :]8)8)8)
Zgadzam się z Tobą, że kilkumiesięczny maluch jest wdzięcznym "modelem" do robienia zdjęć. Jednak oprócz przyjemności są z dzieckiem związane też obowiązki (w sumie też przynoszące swojego rodzaju radość); tzn pielęgnacja, pranie, gotowanie i etc. I właśnie przez te obowiązki ma się mniej czasu na przyjemności. To miałem na myśli.
C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L