Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Lightroom - problem

Mieszany widok

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2marekm Zobacz posta
    Czy można w odwrotną stronę po zakończeniu edycji w PS do Lightrooma ?
    Chodzi, aby nie zapisywać pliku poleceniem "zapisz jako".
    Wydaje mi się że to tak jakbyś przyniósł gotowe odbitki z labu, wniósł je do ciemni i się zastanawiał co by tu z nimi zrobić. Nie da się. Nie ten kierunek obróbki. Lightroom to "cyfrowa ciemnia" . Inputem do niego są surowe pliki RAW, outputem albo gotowe zdjęcia, albo pliki do dalszej obróbki np w Photoshopie. Co chcesz zrobić w ciemni z inputem będącym już gotowymi zdjęciami po zakończonej obróbce w Photoshopie?

Początki nałogu Awatar 2marekm
    Miasto
    Słupsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Wydaje mi się że to tak jakbyś przyniósł gotowe odbitki z labu, wniósł je do ciemni i się zastanawiał co by tu z nimi zrobić. Nie da się. Nie ten kierunek obróbki. Lightroom to "cyfrowa ciemnia" . Inputem do niego są surowe pliki RAW, outputem albo gotowe zdjęcia, albo pliki do dalszej obróbki np w Photoshopie. Co chcesz zrobić w ciemni z inputem będącym już gotowymi zdjęciami po zakończonej obróbce w Photoshopie?
    Chcę np. wyprostować "walące się budynki" w Photoshopie, a następnie wrócić do LR, aby mieć plik w bibliotece.
    Okazuje się, że można. Należy po prostu kliknąć "Zapisz".
    Co prawda zapisuje jako drugi plik, ale może coś trzeba zmienić aby nadpisał. Ewentualnie można usunąć ten pierwszy.

Uprawnienia umieszczania postów