Pokaż wyniki od 1 do 10 z 403

Wątek: [esteper]

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Jak robisz średnim formatem, to włóż film do piekarnika ale nie przesadzaj z temperaturą max to 70 stopni na dwie godziny. Film straci wysycenie i świeżość barw. W zależności od materiału może uzyskasz podobne barwy do tych z obrazu a może też pojawi się coś na podobieństwo siatki pęknięć. Trzeba popróbować. :-D
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Jak robisz średnim formatem, to włóż film do piekarnika ale nie przesadzaj z temperaturą max to 70 stopni na dwie godziny. Film straci wysycenie i świeżość barw. W zależności od materiału może uzyskasz podobne barwy do tych z obrazu a może też pojawi się coś na podobieństwo siatki pęknięć. Trzeba popróbować. :-D
    Z tą utratą wysycenia barw to żart, czy ja jeszcze o czymś nie wiem ?
    Co do dziergania MFem, to dla mnie problem się pojawia w studiu, bo PSIX tak średnio z czasem synchro (1/20-1/25s), tak więc wszelka działalność w małym szkolnym zakątku zwanym studiem fotograficznym, tylko na cyfrze
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Wydaje mi się, że czas synchronizacji w PSIX to 1/60 sek ale konstrukcja ma już pewnie ze trzydzieści lat i niekoniecznie trzyma parametry. I tak dziwne, że nie nakłada klatek na siebie. Z postarzaniem filmów to nie żart. Zresztą pewnie wielu rzeczy jeszcze nie wiesz lub nie słyszałeś ale nie jest to istotne. Trzeba po prostu próbować. Skoro w lodówce zamierają do zera procesy w emulsji fotograficznej to wysoka temperatura siłą rzeczy powinna je przyśpieszyć.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Uprawnienia umieszczania postów