Pokaż wyniki od 1 do 10 z 87

Wątek: Zestaw do krajobrazów dla amatora - proszę o rady

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ochrona jak ochrona, ale wole scierac krople wody lub ziarnka piasku z filtra niz z soczewki obiektywu. filtr w razie czego bez placzu wyciepie, a z lensem bedzie mi raczej szkoda.
    To mi teraz powiedz ile juz tych filtrów wyrzuciłeś z powodu ich zniszczenia? Bo ja zadnego - nigdy.

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a co do wplywu filtra ochronnego na zdjecia... mozemy sie zalozyc, ze jak wystawie dwie fotki (z filtrem i bez) to nie odroznisz ktora jest ktora
    .....
    Zakładam się ze odróznię jak na jednym bedą bliki

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nor Zobacz posta
    To mi teraz powiedz ile juz tych filtrów wyrzuciłeś z powodu ich zniszczenia? Bo ja zadnego - nigdy.
    rowniez nie mialem okazji wyrzucic filtra. przed latem mam natomiast zamiar wymienic moje prostokatne polowki, bo ich stan jest co najmniej wskazujacy, po przetrwaniu dziesiatek plenerow w warunkach 100% wilgotnosci i regularnego, pospiesznego wycierania koszula.

swoja droga, wielokrotnie czyscilem filtry z wody czy piasku. znacznie wygodniej filtr niz przednia soczewke. juz chocby to wystarcza, zeby je nakrecac w ciezkich warunkach (chocby deszcz czy mrozna mgla)

Cytat Zamieszczone przez nor Zobacz posta
    Zakładam się ze odróznię jak na jednym bedą bliki
    OK, przy okazji zrobie i sprawdzimy inna kwestia, ze zalozenie kondomika na obiektyw nie oznacza, ze trzeba z nim caly czas chodzic. tak to tylko na filmach
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów