Strona 77 z 224 PierwszyPierwszy ... 2767757677787987127177 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 761 do 770 z 2240

Wątek: Kursy liturgiczne

Coś już napisał Awatar djaras
    Miasto
    Rumia/Gdynia

Domyślnie

bakulik: 100x100zl to ładna sumka wpdała na konto diecezji.. No ale przynajmniej bedzie kolejnych stu (dobrze)przeszkolonych fotografów w trójmiescie
    450D.

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Żartowniś
    Cóż, proboszczowie są różni... Niemniej samo zaświadczenie jest wydawane wg wytycznych Episkopatu Polski, więc powinno być akceptowane w całym kraju.

Pytałem znajomego fotografa z dwudziestoletnim stażem (forumowy Duty) i jeszcze nigdy nikt nie wymagał od niego okazania zaświadczenia o ukończonym kursie.

Cytat Zamieszczone przez djaras Zobacz posta
    bakulik: 100x100zl to ładna sumka wpdała na konto diecezji.. No ale przynajmniej bedzie kolejnych stu (dobrze)przeszkolonych fotografów w trójmiescie
    W tej kwocie mieści się książka z materiałami, certyfikat i identyfikator. Ostatnio było po 150 zł.

W niektórych diecezjach kurs trzeba powtarzać co 1-2 lata, więc 100 zł jednorazowo nie jest źle. Szkoda, że faktur nie wystawiają... Jest to traktowane jako ofiara.
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Dopiero zaczyna
    Miasto
    GORZÓW WLKP.

Domyślnie

Ja robilem kurs w Zielonej Górze i naszczescie egzaminu zadnego nie bylo (jedynie wymagana byla obecność - 2 zjazdy w weekendy)

Uzależniony

Domyślnie

wszystko zalezy od parafii...
    w tarnowie tez nie bylo egzaminu...
    byly 2 spotkania jedno w czwartek bodajze a drugie 2 tyg pozniej w sobote i na drugim juz wydawali legitymacje
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

nie ma zadnego egzaminu...
    no comment...

Domyślnie

No ja mam egzamin na koniec kursu...

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bakulik Zobacz posta
    Pytałem znajomego fotografa z dwudziestoletnim stażem (forumowy Duty) i jeszcze nigdy nikt nie wymagał od niego okazania zaświadczenia o ukończonym kursie.
    Ode mnie też nie, ale nawet nie próbuję sobie wyobrazić tej jazdy, gdybym przyjmując zlecenie nagle usłyszał ,,nie, bo nie''. Dlatego jutro jadę do Legnicy po papier.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tak dla porównania... mi jeszcze nigdy nie padł dysk twardy. A jednak robię backupy. Bo wyobrażam sobie "impact", czyli co by się działo gdyby tak się stało.

Tak samo w przypadku zezwolenia - uroczystości ślubne robię bardzo sporadycznie, znajomym, rodzinie, nie tylko śluby, a mimo tego i tak czuję się za to na tyle odpowiedzialny (często liczą tylko na mnie i jestem jedynym fotografem), że potrafię sobie wyobrazić co się stanie gdy ksiądz odmówi zgody z powodu braku zaświadczenia. Ma do tego prawo.
    To że nigdy tak się nie stało nie daje mi wcale pewności że w przyszłości też się nigdy nie stanie.

I jeszcze jedno - znam takich którym padły dyski twarde i utracili całe lata pracy, prace magisterskie, zdjęcia itp. Znam również i takich, których ksiądz pytał o zaświadczenie. Wniosek nasuwa się sam...

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Tak samo w przypadku zezwolenia - uroczystości ślubne robię bardzo sporadycznie, znajomym, rodzinie, nie tylko śluby, a mimo tego i tak czuję się za to na tyle odpowiedzialny (często liczą tylko na mnie i jestem jedynym fotografem), że potrafię sobie wyobrazić co się stanie gdy ksiądz odmówi zgody z powodu braku zaświadczenia. Ma do tego prawo.
    To że nigdy tak się nie stało nie daje mi wcale pewności że w przyszłości też się nigdy nie stanie.
    Nie neguję pomysłu posiadania certyfikatu ukończenia takiego kursu, dlatego sam go ukończyłem zanim zacząłem robić zdjęcia w kościele.

Inna sprawa - możesz posiadać zezwolenie wydane przez diecezję A. Jedziesz robić zdjęcia na terenie diecezji B. Masz certyfikat, ale ksiądz mówi "to nie od nas". I co? Jeździsz po całej Polsce i robisz wszędzie kursy? A też niby ksiądz ma prawo odmówić akceptacji certyfikatu z innej diecezji "bo tak". Na to też masz backup?
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Zablokowany

Domyślnie

I co? Jeździsz po całej Polsce i robisz wszędzie kursy? A też niby ksiądz ma prawo odmówić akceptacji certyfikatu z innej diecezji "bo tak". Na to też masz backup?
    Nie popadajmy w paranoję. Konia z rzędem temu proboszczowi, który wywali cię z kościoła jeśli masz papier z jakiejś kurii. Wątpię....
    A że rywalizują i mają anse? No cóż.

Strona 77 z 224 PierwszyPierwszy ... 2767757677787987127177 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów