Pokaż wyniki od 1 do 10 z 176

Wątek: Studniówka

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magix Zobacz posta
    Mi się wydaje ze przez lata nie mieli konkurencji. Technika cyfrowa, popularyzacja fotografii oraz dostęp do dobrej jakości sprzętu sprawił że ludzie potrafią robić bardzo dobre zdjęcia, które mogą konkurować i nie jednokrotnie znacznie przewyższać prace "zawodowców".
    chę?!

to fotograf panuje nad kadrem,kompozycją i światłem a nie dobrej jakości sprzęt.. dzięki temu, że dostęp do dobrego srzętu jest łatwiejszy wcale nie jest łatwiej zrobić dobre ujęcie...

zawodowiec według słownika to osoba, która na siebie zarabia fotografią, a nie ten kto umie robić zdjęcia bo to są dwa różne pojęcia... bardzo często zdarza się, że amatorzy dla których foto to hobby i sposób na stres robią pracę o których wcześniej wspomniani pro mogą tylko marzyć...

pracowałem na studniówce z kamerzysto-fotografem (nas dwóch na kilka klas) i gość odwalał kicz jakich mało (lampa na wprost przesłona 7,1 w dosyć ciemnym pomieszczeniu) i świntuszył względem dziewczyna, a gdy zobaczyłem film to było dosyć podobnie... a gość ma wypełniony kalendarz na śluby/studniówki/komunie i zarobił sobie na BMW E46 i kupę sprzętu... tak więc na prawdę nie ma reguły...
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gringo997 Zobacz posta
    chę?!

to fotograf panuje nad kadrem,kompozycją i światłem a nie dobrej jakości sprzęt.. dzięki temu, że dostęp do dobrego srzętu jest łatwiejszy wcale nie jest łatwiej zrobić dobre ujęcie...

zawodowiec według słownika to osoba, która na siebie zarabia fotografią, a nie ten kto umie robić zdjęcia bo to są dwa różne pojęcia... bardzo często zdarza się, że amatorzy dla których foto to hobby i sposób na stres robią pracę o których wcześniej wspomniani pro mogą tylko marzyć...
    Dokładnie to napisałem. Wcześniej ludzie mieli ograniczony dostęp do sprzętu i nawet nie myśleli o zajmowaniu się fotografią. Cyfra + niskie ceny (do kryzysu) sprawiły ze wiele osób odkryło w sobie pasję fotograficzną i przy okazji dorabiają sobie na ślubach itp. Często sa bardziej kreatywni bo to własnie jest ich pasja w przeciwieństwie do niektórych osób które sie tym zajmują tylko dla zysku.
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magix Zobacz posta
    Dokładnie to napisałem. Wcześniej ludzie mieli ograniczony dostęp do sprzętu i nawet nie myśleli o zajmowaniu się fotografią. Cyfra + niskie ceny (do kryzysu) sprawiły ze wiele osób odkryło w sobie pasję fotograficzną i przy okazji dorabiają sobie na ślubach itp. Często sa bardziej kreatywni bo to własnie jest ich pasja w przeciwieństwie do niektórych osób które sie tym zajmują tylko dla zysku.
    ok poprostu zinterpretowalem to w inny sposob

pozdrawiam Maciek
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gringo997 Zobacz posta
    ok poprostu zinterpretowalem to w inny sposob

pozdrawiam Maciek
    Zdarza się ;-)
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Uprawnienia umieszczania postów