Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: [basala] - sportowy Poznań (w obiektywie kibica)

Uzależniony

Domyślnie [basala] - sportowy Poznań (w obiektywie kibica)

Wybrałem się dzisiaj z moimi przyjaciółmi, tj. Canonem 40D i Canonem EF 70-300 mm f/4-5.6 IS USM (reszta też była, ale nawet łba z plecaka nie wystawiła), na mecz pierwszej ligi piłkarskiej pomiędzy Wartą Poznań a Podbeskidziem Bielsko-Biała. Pierwszy raz byłem na kopanej w takim towarzystwie. Myślałem, że będzie łatwiej. Oto wyniki mojej pracy:

1.

2.

3.

4.

Zobowiązuję się, że moje kolejne wizyty przy Drodze Dębińskiej 12 dadzą lepsze efekty.

PS Piątego kwietnia w Poznaniu rusza ligowy żużelek!!! :-D

Początki nałogu Awatar Hellfire
    Miasto
    Koniaków

Domyślnie

Lepsze rezultaty wskazane. Póki co to średnio. Bardzo średnio. Kadruj ciaśniej przede wszystkim.

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

wyszło chyba lepeij niz u mnie... pozdrawiam i mam nadzieje ze do zobaczenia ^^

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hellfire Zobacz posta
    [...]Kadruj ciaśniej przede wszystkim.
    Myślisz, że nie próbowałem? Mimo, że to pierwsza liga, to piłkarze byli dla mnie za szybcy. :-D Dużo ujęć popsuli też stojący blisko linii autowej ochroniarze. Trochę meczów w sezonie jeszcze zostało, więc postaram się poprawić. :-D

Guniu, ja tam jestem zapatrzony w Twoje sportowe fotki, o portretach to już nawet nie wspomnę... W każdym razie stadiony i hale sportowe w Poznaniu na nas czekają (no, Ty to daj sobie spokój do matury :-D).

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez basala Zobacz posta
    Myślisz, że nie próbowałem?
    Chodzi o kadrowanie już podczas obróbki. Widać to najlepiej na ostatnim zdjęciu gdzie wystarczyłoby uciąć to zaśmiecone tło nad bramką i od razu byłoby lepiej. Najważniejsze żeby na zdjęciu byli piłkarze i najlepiej jeszcze piłka, szczegółowe tło jest po prostu na takich zdjęciach zbędne.
    Regulamin pkt 8.

Uzależniony

Domyślnie

Dzięki DJ za konstruktywny komentarz.
    Jestem jeszcze "dziki" po pierwszym wypadzie z aparatem na kopaną, brak mi też pewności siebie "na odcinku" tego typu fotografii. :-D Może w sumie nie powinienem jeszcze zamieszczać zdjęć, ale kto wówczas powiedziałby mi o złym kadrowaniu? ;-)

Uzależniony

Domyślnie

II

Poniżej zamieszczam fotki z dzisiejszego meczu pierwszej ligi rugby pomiędzy Posnanią Poznań a Arką Gdynia. Może po moich zdjęciach tego nie widać, ale rugby fotografuje się trochę łatwiej niż piłkę nożną (informacja dla początkujących "pstrykaczy" sportowych) :-D. Aparat i obiektyw jak poprzednio. Trzymam się też zasady: pstrykanie tylko z trybun.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

To też z meczu :-D:
    7.

8.

Uzależniony

Domyślnie

III

Półfinał krajowych eliminacji do indywidualnych mistrzostw świata juniorów na żużlu to chyba pełna nazwa zawodów, na których pojawiłem się dzisiaj na Golęcinie z 40D i 70-300 IS USM. Oświetlenie wariowało (najpierw słońce ostro świecące w obiektyw, a następnie całkowite zachmurzenie) i niestety muszę przyznać, że obiektyw nie wyrabiał. W związku z tym: oddam 100 mm z długiego końca za stałe światło, np. f/4. :-D

1.

2.

3.

4.

Początki nałogu Awatar DonBolano
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

Poza trzecim, to chyba klasyka gatunku

No, ale chyba za duzo dolu na trzecim - mogles trawe wywalic i zrobic z tego jakas panoramke, czy cos
    Na świat spoglądam przez armatę...

Początki nałogu Awatar talarczyk
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Trójeczka jest świetna!

btw, to czyste jpgi czy wywołane rawy?

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów