ah ah mój ulubiony basista ^^ ja poprosze więcej!
ps. roguc znowu był nawalony?
ah ah mój ulubiony basista ^^ ja poprosze więcej!
ps. roguc znowu był nawalony?
Wrzuce pozniej jeszcze fotki ale mam sporo fot do obrobienia ale ochoty nie ;]
35.
Jakoscia nie powala niestety ale warunki byly jakie byly w ramach chwytania momentow wrzucam ;]
no comment...
Ostatnie wizyta w studio , co mysliscie o takie , wydaje mi sie lekkie w sumie , obrobce kolorystycznej ?
36.
i BW
37.
Jak juz obrobie wszystko z sesji to wrzuce do oceny bo by sie przydalo zeby ktos rzucil na to okiem i ocenil obiektywnie ;]
BTW jak sie okazalo po czasie , krotkim , na 35 jest siostra modelki z 36/37 ;] , heh maly jest ten swiat...
no comment...
37 - zbyt duzy plastik jak na BW dla mnie
36 - część żółta fajna, niebieski mi nie odpowiada
no co - jak szczerze to szczerze![]()
Co znaczy "plastik" ? W tym wypadku ;]
no comment...
A można zobaczyć wersję odwrotną? Tzn. od żółtego na górze, do odcieni błękitów na dole.36
Poza tym dla mnie te cienie, gdzieniegdzie, są niepotrzebne. Tam z tyłu chyba jakieś delikatne światełko było/jest? Widać jakiś taki poblask.
35 - podmieniłbym tło lub je rozmył.
Kto tam znów rusza prawą? Lewa! Lewa! Lewa!
Nie chcialo mi sie ruszac 35 , nawet tak dobrze ps nie znam zeby zrobic to we wlasciwy sposob , aby calosc miala odpowiedniw wyglad ;]
W jakim sensie cienie nie potrzebne ? ;] Dorabiac cieni nie dorabialem jesli o to chodzi , oswietlenie bylo centralne duzy soft z gridem , troche i tak czarne tlo odbilo i dalo lekka poswiate , musze sobie jeszcze popracowac z takim ustawieniem i mala przyslona ale dac wiecej swiatla na tlo zeby postac kontrastowala a nie zupelnie sie wylaniala z ciemnego tla , chociaz i taki efekt po czesci tez mi sie podoba.
no comment...
Ło Jezu..! Nie wiedziałem nawet, że trzema zdjęciami mozna tak poziom zaniżyć..:grin:
W #38 Wszystko leży.. Kompozycja na "nie", ogólny bałagan w kadrze, linie zupełnie przypadkowe, nigdzie nas nie kierują. Swiatło za ostre, pełno przepałów, można było sie pokusić o jakieś bardziej przytulne miejsceWB chyba niepoprawne, skóra modelki wygląda na siną (na twarzy blada), ogólnie kolory raczej zimne. Poza na "nie", przypadkowa, wprowadzająca dziwne napięcie, modelka zgarbiona, wyglada jakby nie wiedziała co zrobić z kończynami. o makijażu raczej się nie wypowiem, w każdym razie ma się nijak do prezentowanch zdjęć. Włosy potargane, mina wyglada na złowieszczo-odpychającą (to może po częsci przez oczy, ale na ustach też ma taki nieciekawy zgryz).
W #39 już trochę lepiej, ale do takiej pozy widziałbym kadr pionowy. Ta siatka/brama/ogrodzenie po lewej stanowiłoby naturalne oparcie przy lewej krawędzi kadru. Znowu na "nie" za światło (j.w; za ostre). Uwagi do WB j.w. Poza raczej ok, zgięta prawa ręka ładnie wygląda, lewa, która wyłania się znikąd, juz nie:-) jakby się przypatrzeć, mozna sobie ubzdurać, że nie należy do modelki:-)
#40 jest poprawnie, ale punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, mi taki nie pasuje. btw modelka znowu blaaado wyszła;-)
Generalnie produkujesz przyjemne obrazki, ale tą ostatnią sesję uważam za wypadek przy pracy:-)
Pozdrawiam
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.