Strona 7 z 15 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 147

Wątek: Zdjęcia komunijne

Dopiero zaczyna Awatar abalus

Domyślnie

I ja dodam swoje 5gr. Bylem kiedys na komunii gdzie oczywiscie byl fotograf nadworny ksiedza proboszcza. Dla tego powiedzialem ze nie bede mu sie wcina w droge w koncu nie robilem zdjec calej wataszce dzieci tylko jednemu dziecku. Ustawilem sie z lewej strony oltarza z 70-200 na jednym aparacie i 300 na drugim. Ja mnie nadworny zobaczyl polecial i nakablowal siostrze i ta poinformowala ksiedza ktory zwrocil mi uwage przez mikrofon. W koncu ludzie cykaja foty swoimi aparacikami to czemu nie ja. Nie mam jakiego tam taniego point and shoot. Ale olalem jednego i drugiego i dalej robilem swoje. Na koniec mialem pogawetke z grozbami od pana PRO fotografa ktory powiedzial zeby byc na jego stanowisku to brakuje mi przynajmniej 20 lat. I zebym nie probowal wiecej takich numerow bo zostane wyproszony. Po czym na sam koniec zaczal mnie wypytywac poco mi taki sprzet i do czego go uzywam i czym sie na codzien zajmuje. Na co ja mu opowiedzialem ze to moje hobby. Inny razem robilem zdjecia na slubie u dziewczyny siostry bylem poproszony przez rodzicow wiec ok nie bedzie problemow. W chwili jak sie pokazalem w kosciele probosz zaprosil mnie na plebanie i zaczelo sie wypytwanie a z kad jestem a czy wiem kiedy robic zdjecia czy juz tego typu imprezy fotografowalem itd. Po czym mowi do mnie ze zdjec nie bede robil bo nie mam jakiegos tam certyfikatu ktory wydaje diecezja (po uprzednim szkoleniu i zaplaceniu paru zlociszy) Co ja mu na to ze co kolwiek moze mi mowic a ja i tak bede robil swoje. Bardzo chcial zebym mu dal na tace. Niestety nic nie dostal powiedzialem ze rodzice wystarczajaco dali mi za slub. To takie moje doswiadczenia z imprez koscielnych.
    Robić swoje i mieć satysfakcję z tego.

szamac_
    Guest

Domyślnie

poprzewracalo im sie we lbach, tym czarnym klechom.
    ja mam o tyle dobrze ze wybrali mnie rodzice bo ksiadz chcial kogos innego.
    dam mu za darmo zdjecia ze calego reportazu do archiwum wiec moze bedzie jakis wdziczny choc troche i bedzie wspolpracowal.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

jeszcze ja dorzucę parę..
    komunia mojej córki - robiłem tylko dla siebie, był też wynajęty fotograf
    robione 40D plus 35L - wyszły w miarę ale mogło być lepiej ale jeszcze nie miałem z 35ką doświadczeń..
    ale jak porównałem ze zdjęciami "zawodowca" to pojąłem dlaczego moja żona po zobaczeniu zdjęć z komunii chciała go pobić i dlaczego oddał zdjęcia w dzień zakończenia roku szkolnego (czyli 1.5 miesiąca po komunii)
    Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

...no to i ja sie podczpie pod wątek.
    Jak sie mają sprawy techniczno organizacyje odnośnie uroczystości Pierwszej Kkomunii Świetej? Fotografa organizuje kościół czy rodzice, albo katecheta odpowiedzialny za przygotowanie dzieciaków?

Smile

arturs- czym sypnales pierwsza fotke i na jakich parametrach??
    po ile wogole chodza teraz zdjecia komunijne za sztuke, tak z ciekawosci, bo prawdopodobnie mi sie przyklei fuszka.?
    C-40D + C-BG E2N + C-EF50 f1.4 + C-EFS17-55 f2.8 IS USM + C-EF24-105 f4L IS USM + C-EF70-200 f2.8L IS USM + Speedlite 430EX+580EX + 2xSanDisk-III 4gb + Lowe Pro Mini Trekker Classic (w planie: EF 16-35 II f2.8L)

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hub Zobacz posta
    ...no to i ja sie podczpie pod wątek.
    Jak sie mają sprawy techniczno organizacyje odnośnie uroczystości Pierwszej Kkomunii Świetej? Fotografa organizuje kościół czy rodzice, albo katecheta odpowiedzialny za
    przygotowanie dzieciaków?
    różnie bywa - zależy - czasem jest "polecony" przez katechetę/księdza i wtedy nie ma wyjścia, ale częściej rodzice samo wybierają..

Cytat Zamieszczone przez schuvi Zobacz posta
    arturs- czym sypnales pierwsza fotke i na jakich parametrach??
    exif podaje że: 40D plus 35L 1/160 F1.4 ISO 1600
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Smile

exif podaje że: 40D plus 35L 1/160 F1.4 ISO 1600[/QUOTE]

Sorry, niewiem czemu ale niemoglem odczytac exifa.
    C-40D + C-BG E2N + C-EF50 f1.4 + C-EFS17-55 f2.8 IS USM + C-EF24-105 f4L IS USM + C-EF70-200 f2.8L IS USM + Speedlite 430EX+580EX + 2xSanDisk-III 4gb + Lowe Pro Mini Trekker Classic (w planie: EF 16-35 II f2.8L)

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

ja w maju lece do Polski na komunie siostry Pewno bede chcial cos jej z kosciola cyknac ale nie bede latal po kosciele z apratem jak wariat Moze tylko przy najwazniejszym momencie i jakies portrety z ukrycia, mysle o 85 lub 135 Potem jakas sesyjka w ogrodzie kolo domu, z rodzinka itp itd
    Czytajac ten watek przerazilem sie co do nastawienia "obslugi" kosciola co do medialnej obslugi imprezy No ale zobaczymy
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Domyślnie

Nie boj zaby, bedziesz u siebie i na komuni twojej siostrzyczki, wiec problemu raczej nie bedzie. Chociaz wynajety fociarz ....hmm kto wie, moze sie zainteresuje.

Początki nałogu Awatar sirlukas
    Miasto
    Caversham

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schuvi Zobacz posta
    Nie boj zaby, bedziesz u siebie i na komuni twojej siostrzyczki, wiec problemu raczej nie bedzie. Chociaz wynajety fociarz ....hmm kto wie, moze sie zainteresuje.
    Dokładnie, a fotograf i tak się zainteresuje biorąc pod uwagę sprzęt jaki masz. Ja wziąłbym jednak 35L również w razie jakbyś potrzebował szerokości.

Ja również w maju lecę do Polski i też na Komunię Św., tylko ze do "obcych", znaczy rodzina mojej dziewczyny, więc problemy mogę mieć. Nie będę się wychylał, choć z racji na moje wymiary to będzie ciężko
    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

Strona 7 z 15 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów