Dzięki Polanin, ale ten wątek raczej dotyczy lustrzanek, w moim przypadku jest chyba inaczej, tzn. inaczej dokonuje się aktualizacji w hybrydzie CANON PRO1. Jeszcze raz dzięki. Może ktoś robił to, proszę o wytłumaczenie.
Dzięki Polanin, ale ten wątek raczej dotyczy lustrzanek, w moim przypadku jest chyba inaczej, tzn. inaczej dokonuje się aktualizacji w hybrydzie CANON PRO1. Jeszcze raz dzięki. Może ktoś robił to, proszę o wytłumaczenie.
To w takim razie krok po kroku z wyszukiwarki:
http://web.canon.jp/imaging/pspro1/firmware-e.html
Witam
Wielkie dzięki za informacje, już sobie poradziłem. Mam jeszcze takie pytanie związane z pomiarem światła w Pro1 a raczej z jego poprwnym funkcjonowaniem. Aparacik był w naprawie, wymieniona była taśma elektryczna łącząca płytę główną z obiektywem. I mam wrażenie iż wartości czasu migawki są wielokroć wyższe w stosunku do panujących warunków oświetleniowych, tzn, że czasy powinny być zdecydowanie mniejsze, a to dlatego, że w identycznych warunkach robiłem też zdjęcie z Canona S1 IS i jakiegoś Panasonika.
Np. C Pro1 dawał mi w P czas 1/60 a z kolei S1 IS = 1/250. Ustawienia obu aparatów takie same lub bardzo podobne.
Co mogę zrobić, aby uzyskać bardziej wiarygodne wartości czasu migawki. Chyba, że problem tkwi gdzie indziej.
Pozdrawiam
Darek