Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: #71 LightRoom2 - podstawy obróbki lokalnej.

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

No może dla kogoś kto nie ma czasu na obróbkę, a czasem pstrykną czy to córce czy gdzieś na imieninach to takie mini tutoriale na pewno się przydadzą. Ja dodam do tego wszystkiego, że do LR2 potrzebny jest dość nowy komputer. Niestety, ale maskowanie i robienie obróbki lokalnej bardzo spowalnia komputer. Również dodam, że stempel LR to strasznie irytujące narzędzie.
    Tak czy inaczej tutorial jasny i zrozumiały. Myślę, że poniektórym się przyda.

Początki nałogu Awatar ExploRa
    Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kucza21 Zobacz posta
    Ja dodam do tego wszystkiego, że do LR2 potrzebny jest dość nowy komputer. Niestety, ale maskowanie i robienie obróbki lokalnej bardzo spowalnia komputer. Również dodam, że stempel LR to strasznie irytujące narzędzie.
    Fakt. Bez szybkiego kompa, obrobka staje sie orką na ugorze...
    Wtedy szybciej, to samo zrobic w PS i wygodniej na wolnym kompie... Ale Jak ktos ma tylko LR2... i szybki komp to wiadomo. Ale wg mnie, tylko takie fotki gdzie to bedzie wystarczjace na LR. Inaczej bez PSa nie podchodz

Dopiero zaczyna

Domyślnie .

Mam pytanie, nie potrafię tego opanować.
    Jak zrobić żeby maska (czerwona poświata) była widoczna od razu przy malowaniu?
    U mnie jest ona widoczna przy kliknięciu/najechaniu PPM na punkt, jak myszka przejadę w inne miejsce nie widzę maski.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nacisnij "O" (jak w slowie OKO) ;-)
    Pozdrawiam!

Uprawnienia umieszczania postów