Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Canon 17-85 IS czyszczenie ?

Mieszany widok

Bywalec Awatar odi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To ja trochę inaczej, bo właśnie kupiłem T 28-75/2.8 z drugiej ręki.
    Na szkło jest gwarancja, natomiast po oględzinach widzę, że coś jest na którejś z soczewek, tzn prawdopodobnie na trzeciej. Sprzedający nic na ten temat nie wspomniał, natomiast na fotach nic nie widać, szkło ostre, zatem ok, ale nie wiem czy suszyć kolesiowi głowę?? Cóż radzicie?
    pkt 8 regulaminu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez odi Zobacz posta
    To ja trochę inaczej, bo właśnie kupiłem T 28-75/2.8 z drugiej ręki.
    Na szkło jest gwarancja, natomiast po oględzinach widzę, że coś jest na którejś z soczewek, tzn prawdopodobnie na trzeciej. Sprzedający nic na ten temat nie wspomniał, natomiast na fotach nic nie widać, szkło ostre, zatem ok, ale nie wiem czy suszyć kolesiowi głowę?? Cóż radzicie?
    Generalnie jak widać jakiś pyłek w obiektywie a nie widać go na zdjęciu, to nie ma co się tym faktem przejmować. Z drugiej strony kupując sprzęt używany, to człowiek chce, aby wszystko w nim było OK. Szkoda, że dopiero po zakupie zauważyłeś ten pyłek - suszenie teraz kolesiowi głowy chyba nie ma większego sensu. Z drugiej strony możesz też z nim się skontaktować - tylko co to da Przyjmie on do wiadomości Twoje spostrzeżenie - obiektywu jako zwrotu już raczej nie. A sądzić się z nim przecież nie będziesz. Więc zaprzyjaźnij się z tym paproszkiem i nie zwracaj na niego uwagi
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Bywalec Awatar odi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    Generalnie jak widać jakiś pyłek w obiektywie a nie widać go na zdjęciu, to nie ma co się tym faktem przejmować. Z drugiej strony kupując sprzęt używany, to człowiek chce, aby wszystko w nim było OK. Szkoda, że dopiero po zakupie zauważyłeś ten pyłek - suszenie teraz kolesiowi głowy chyba nie ma większego sensu. Z drugiej strony możesz też z nim się skontaktować - tylko co to da Przyjmie on do wiadomości Twoje spostrzeżenie - obiektywu jako zwrotu już raczej nie. A sądzić się z nim przecież nie będziesz. Więc zaprzyjaźnij się z tym paproszkiem i nie zwracaj na niego uwagi
    No tak w simie to już go polubiłem, jest taki trochę dziwny inny niż wszystkie inne:P
    Natomiast jeszcze jedno pytanie (może gupie, ale zadam aby mieć pewność), czy jeśli nie widać go na Coropie to znaczy, że na FF też go nie będzie? Czy może być widoczny?
    pkt 8 regulaminu

Uprawnienia umieszczania postów