Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: mam 350d - chce wiecej i wiecej i ....

Mieszany widok

Shoggothh
    Guest

Domyślnie

Canon 40D, do tego 50mm1,8 ewentualnie 85mm1,8 to już zależy od potrzeb

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shoggothh Zobacz posta
    Canon 40D
    Im dłużej będzie myślał nad wyborem aparatu tym większa szansa, że nówki 40D nie kupi. Z tego co widzę to sklepy powoli wycofują już 40D z oferty. Sytuacji nie poprawia to, że były pustki w magazynach.

IMHO porównując 40D i 50D brałym 40D i zaoszczędził kilka setek na szkło.

Biorąc pod uwagę nówkę 50D i używkę 5D? Brałbym 50D ze względu na gwarancję. Kupowanie używanego lustra to ryzyko. A mając 50D będzie spokój przez rok (lub dwa lata dla gwarancji w Niemczech).

Dlaczego jeszcze brałbym 50D zamiast używanego 5D? Zostanę posądzony o herezję, ale jeżeli do 50D będzie doczepione dobre szkło to sporo par nawet nie będzie widziała różnicy.

Dla mnie najważniejszy byłby jednak aspekt gwarancji, nie zapominajmy że 5D wycofano już w rynku. A im dłużej go nie będzie tym trudniej będzie o części do naprawy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    5D wycofano już w rynku. A im dłużej go nie będzie tym trudniej będzie o części do naprawy.
    brednie...

producent ma obowiazek dostarczac czesci do serwisow przez bodajze 10 lat od daty zakonczenia produkcji danego modelu...

a piszac ze wybralbys 50D zamiast 5D utwierdzasz mnie, ze nie zrobiles ani jednego zdjecia zadnym z nich... wiec kolejne brednie...

Mialem 40D i mialem 5D i zrobilem troche zdjec 50D... 5D to jest inny swiat... zaden crop, nie moze sie porownac do pelnej klatki 5D...

Uprawnienia umieszczania postów