Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 248

Wątek: Program do prezentacji

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie Program do prezentacji

Witam znawców oprogramowania i zwracam się do Was z prośbą - pytaniem.
    Potrzebuję prostego programu do zrobienia prezentacji multimedialnej. O co mi chodzi i jak to ma wyglądać.
    Gotowa prezentacja za pośrednictwem projektora ma być wyświetlana na ekranie. Do tego leci muzyka i podkład słowny omawiający poszczególne zdjęcia. Pytanie, czy z laptopa, czy z DVD? Co ma być źródłem dźwięku?
    W programie chciałbym, aby można było do poszczególnych zdjęć wybierać różny czas wyświetlania, który zależny będzie od tego, co się dzieje w podkładzie słowno muzyczny. Czyli jak będę opowiadał na ścieżce dźwiękowej np. o budowie czatowni, to przez 30 sekund widzowie patrzeć będą na zdjęcie czatowni. Kończy się moja opowieść i co kilka sekund zmieniają się zdjęcia pokazujące jakie były etapy budowy czatowni. Czas przejścia miedzy zdjęciami ustawiany powinien być do rytmów (faz) muzyki.
    Przejście między zdjęciami nie muszą być skomplikowane - kilka prostych efektów wystarczy. Potrzebne będzie dodawanie opisów, bądź na czarnym tle, bądź na jakimś wybranym zdjęciu, czyli takie rozbudowane tytuły poszczególnych działów.
    Prezentacja musi być bezobsługowa, czyli włączam laptopa lub DVD i całość leci sobie sama, z ewentualną możliwością pauzy i ponownego ruszenia.
    Dźwięk zamierzam nagrać i przenieść poprzez dyktafon. Czyli za plecami będzie leciała muzyczka z jakiegoś kompaktu, którą na czas mojego mówienia do dyktafonu będę lekko wyciszał, a następnie, po skończeniu opowieści lekko podgłośniał.
    Zdjęcia do prezentacji będą miały po kilka i kilkanaście mega (chyba że to niewskazane). Ktoś mi radził, że prostym programem jest darmowa Picassa 3. Program znam pod kontem samej obróbki zdjęć, ale czy będzie dobry do tego, co potrzebuję?
    Wskazane jest, by potrzebny mi program był darmowy lub tani i najlepiej po polsku.
    Doradźcie, co Wy byście zastosowali?

Bywalec
    Miasto
    3City

Domyślnie

Pod Winde czy OSX ?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Pod Windowsa XP

Domyślnie

Jedynym programem spełniający, może nie wszystkie lecz większość Twoich oczekiwań i jest dołanczany razem z XP:
    Windows Movie Maker
    Picassa nie posiada tylu funkcji bynajmniej w wersji 2.0. Inne rozwiązanie nie jest mi znane i sam posłużyłbym się właśnie tym narzędziem.
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez terenowiec Zobacz posta
    Wskazane jest, by potrzebny mi program był darmowy lub tani i najlepiej po polsku.
    Doradźcie, co Wy byście zastosowali?
    Zależy co uważasz za tanie. Bardzo dobrym programem jest ProShow Gold. Jest to sharware i kosztuje 70$. Sądzę, że spełni Twoje oczekiwania w 100%. Nie będziesz musiał bawić się w jakieś dyktafony i inne kombinacje. Podłożysz sobie muzykę i lektora od razu pod zdjęcia.

Domyślnie

Mortiis ma rację.Tylko ProShow Gold!
    K.M.Ż

Domyślnie

A co możecie zaproponować pod OS X ?

Bywalec
    Miasto
    3City

Domyślnie

Najlatwiej iPhoto i iMovie

jak ktos chce sie bawic (droga zabawa ale mozemy zrobic wszystko) to Adobe After Effects
    z Adobe Premiere albo Motion 3 z Final Cut (moze byc express)

Ostatnio dla kogos zrobilem prezentacje w Final Cut Express latwo przyjemnie szybko
    muzyka + przejsia itd itd intuicyjnie

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

ProShow Gold odpada, gdyż niestety nie można go tradycyjną metodą kupić w Polsce, a i jest chyba problem z polską wersją. Szkoda, bo ponoć jest dobry!

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

A co myślicie o Picasa 3. Czy można w nim dowolnie różnicować czas wyświetlania poszczególnych zdjęć w danym cyklu? Chodzi mi o to, że podkład dźwiękowy będzie nagrany oddzielnie i dołączony. Następnie do poszczególnych fragmentów muzyki i lektora dopasować muszę czas trwania poszczególnych zdjęć. Raz będzie to 12 sekund, innym razem 3, by następne zaprezentować przez obraz przez 6, 8 i 2 sekundy itd. Jak to z tym jest?

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów