Strona 11 z 13 PierwszyPierwszy ... 910111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 126

Wątek: [battle] kucza21 vs allgsm

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allgsm.pl Zobacz posta
    Umnie dokladnie widac wszystko, napis "KOTŁOWNIA" i na lapie i na Mac-u.
    Klub Kotłownia jest także w Zielonej Górze.... i jeszcze w kilku miejscach w naszym kraju (za granicą też pewnie się zdarzają - szczególnie jak Polacy jadą na saksy i zakładają biznesy)
    Dopiero zaczynam...
    Moja Strona
    Profil na FB

Bywalec Awatar krzy
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cześć, naprawdę ładne fotki.
    Nie będę się czepiał, sam nie zrobiłbym lepszych
    ale mam taką subiektywną uwagę:
    Temat prosty w określeniu - jedno słowo "KOBIETA", a naprawdę bardzo trudny. Dla mnie za mało pokazaliście kobiecości w tych kobietach...

Są ładne, dobrze oświetlone, nieźle skadrowane, ale czegoś brakuje. Może koleżanki z forum wpadną na to i podpowiedzą czego brakuje - jeśli podzielają moje zdanie.

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzy Zobacz posta
    Cześć, naprawdę ładne fotki.
    Nie będę się czepiał, sam nie zrobiłbym lepszych
    ale mam taką subiektywną uwagę:
    Temat prosty w określeniu - jedno słowo "KOBIETA", a naprawdę bardzo trudny. Dla mnie za mało pokazaliście kobiecości w tych kobietach...

Są ładne, dobrze oświetlone, nieźle skadrowane, ale czegoś brakuje. Może koleżanki z forum wpadną na to i podpowiedzą czego brakuje - jeśli podzielają moje zdanie.
    Bo tu nie do konca chodzilo o "kobiete" a o przedstawienie modelki ,przy uzyciu oswietlenia studyjnego. Jesli temat dokladnie brzmial by "kobieta" mysle ,ze bylby o wiele trudniejszy, ale bardzo ciekawy.
    http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Bywalec Awatar krzy
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Tytuł taki:
    [Battle] kucza21 vs allgsm.pl: Kobieta
    i początek Twojej wypowiedzi:
    Bo tu nie do konca chodzilo o "kobiete"...
    Fajnie wyszło :-D teraz rozumiem !!! chodziło tylko o pretekst, żeby wystawić swoje zdjęcia
    Oczywiście żartuję, ale tym niemniej odniosłem wrażenie, że to takie zdjęcia... (jak by to nazwać) troche przedmiotowe.
    [z wyjątkiem trzeciego w pierwszej serii, z tym, że tu nie do końca udał sie zamysł z oświetlaniem]

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzy Zobacz posta
    niemniej odniosłem wrażenie, że to takie zdjęcia... (jak by to nazwać) troche przedmiotowe.
    Bo pierwotnym zamysłem kolegów było zrobienie super, extra odjechanej sesji glamour, ale czas pogonił, nerwy puściły, makijaż opadł i została.. "kobieta"
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    Bo pierwotnym zamysłem kolegów było zrobienie super, extra odjechanej sesji glamour, ale czas pogonił, nerwy puściły, makijaż opadł i została.. "kobieta"
    Miala byc sesja glamour ? E Slider to nie ten battle, tamten juz sie skonczyl ;-)
    http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Domyślnie

Miala byc sesja glamour ?
    Czytamy w ustawce:

Cytat Zamieszczone przez kucza21 Zobacz posta
    Zasady: Wystawiamy trzy zdjęcia w których jest przedstawiana twarz (a'la beauty shoot),
    beauty, glamour, jeden dziad, prawie to samo

nie Kucza, nie bij.. idę się doedukować..:grin:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

Jeden kit, w tym i w tym chodzi żeby kobietki zapoakować jak cukierek. Żeby się wszyscy ślinili.
    Założyłem sobie FOTOBLOGA

Taj
    Guest

Domyślnie

Pewnie poniższe ma niewiele wspólnego z waszym battle i dotyczy jakiejś ogólnej maniery przestawiania ludzi na fotografiach, ale..

Jestem strasznie ciekawa czy tym paniom podobał się efekt końcowy ich sesji zdjęciowych? Nie mówię o samych fotkach, bo są przeciętne - ale o postprocesie i dłubaniu w programie graficznym.

Ja tu nie widzę żywych kobiet, tylko manekiny.
    Szczególnie fajnie to wygląda przy II zestawie, konkretnie drugim i trzecim ujęciu - wygładzenie, cały ten plastik i dziwny koloryt skóry ustępuje wraz z oddalaniem się od twarzy i brzucha, wystarczy spojrzeć na konrast pomiędzy ręką a udem. Oczywiste że drobne rzeczy można i czasami należy poprawiać, ale wydaje się że wystarczyłby odpowiedni makijaż oraz umiejetnie poprowadzone światło i naprawdę mogłoby się obyć bez całego tego sztucznego efektu. Mnie to odpycha, szczególnie jeśli dziewczyna jest młoda i piękna, a robi się jej krzywdę poprzez przerabianie na plastikową lalkę. Takich idealnych/sztucznych kobiet nie ma. Powinna przyciągać wzrok, jest przecież kuso ubrana - ale bez wyrazu, ciągle z tą samą miną i taka strasznie nieprawdziwa.

Może kobiecość to niekoniecznie wyginanie się i odsłanianie ciała przed aparatem, ale coś bardziej subtelnego, nieuchwytnego, trudnego do opisania, budującego odpowiednią atmosferę? Delikatny rumieniec na twarzy, zagadkowy uśmiech, tajemniczy wzrok. Brak ostrego, drapieżnego makijażu, za to emocje, świeżość, naturalność.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Taj Zobacz posta
    Może kobiecość to niekoniecznie wyginanie się i odsłanianie ciała przed aparatem, ale coś bardziej subtelnego, nieuchwytnego(...)
    Bardzo trafny komentarz! Niemniej wystarczy spojrzeć do galerii obu uczestników, żeby się przekonać, że jednak preferują wiekszą ingerencję w PP:wink: Tutaj niestety trzeba się zgodzić z Taj i krzy, że:

Dla mnie za mało pokazaliście kobiecości w tych kobietach...
    No, tak jakby nie patrzeć..:wink:

Strona 11 z 13 PierwszyPierwszy ... 910111213 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów