Pokaż wyniki od 1 do 10 z 194

Wątek: Canon Polska - opinie i wnioski użytkowników CB

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Magda_Lokajczyk Zobacz posta
    Zaraz po moim pierwszym poście padło pytanie czy Canon będzie obecny w tym roku na Targach w Łodzi. W dobie kryzysu, przed którym firmy bronią się ograniczając budżety (czyt. czyniąc oszczędności), raczej nie będziemy w tym roku obecni. Mając do wyboru inwestycję w Targi (...)
    To są jakieś wolne żarty Inwestycja w stoisko ? Inwestycję w stoisko to mogę rozważać ja, jako fotograf czy przedstawiciel pojedynczego sklepu, ale nie taka instytucja, jak Canon Polska !

Marketing, sprzedaż i dystrybucja Canon Polska leży i kwiczy. Aż wstyd widzieć sklepowe witryny z oddzielnymi regałami dla Sony i Nikona, a produkty Canona pląsające się beztrosko gdzieś między całą resztą.

Zresztą, co ja tu będę pisał. Od dwóch miesięcy dostaję regularne negatywne odpowiedzi z hutrowni na temat dostępności różnych sprzętów Canona. Ceny szybują w górę, a sprzętu jak nie było, tak nie ma..
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Coś już napisał Awatar zejleman
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    To są jakieś wolne żarty Inwestycja w stoisko ? Inwestycję w stoisko to mogę rozważać ja, jako fotograf czy przedstawiciel pojedynczego sklepu, ale nie taka instytucja, jak Canon Polska !

Marketing, sprzedaż i dystrybucja Canon Polska leży i kwiczy. Aż wstyd widzieć sklepowe witryny z oddzielnymi regałami dla Sony i Nikona, a produkty Canona pląsające się beztrosko gdzieś między całą resztą.

Zresztą, co ja tu będę pisał. Od dwóch miesięcy dostaję regularne negatywne odpowiedzi z hutrowni na temat dostępności różnych sprzętów Canona. Ceny szybują w górę, a sprzętu jak nie było, tak nie ma..

Podzielam zdanie.
    Mieszkam obecnie w Cieszynie gdzie jest stoisko Fotojokera.
    Przy wejściu są z jednej i drugiej strony dwie jednakowe witryny dosyć sporych rozmiarów
    Czyli 50% i 50%.

Lewa witryna:

35% - Nikon ze sporych rozmiarów neonkiem nad witrynką
    15% - Papiery, Drukarki, Filtry innych firm

Prawa witryna:

45% - Panasonic, Olympus, Sony etc.

5% - jedna półeczka z Canonem - 5 słoików (w tym ani jednej eLki), Lampa 430 EX (nie 430 EXII) w cenie 849 PLN, dwa body (450D i 40D).

Mam nadzieje że potraficie sobie to zobrazować.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez zejleman ; 04-02-2009 o 20:36

Uzależniony

Domyślnie

ależ nie musimy sobie tego obrazować bo fotojokery w wawie wyglądają dokładnie tak samo. no może z lekką przewagą koloru pomarańczowego na witrynach

szczerze mówiąc jakby mi ktoś parę miesiecy temu powiedział ża olympus zepchnie z pólek Canona to bym popatrzył jak na wariata. a tu prosze. stało sie.
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 04-02-2009 o 20:39

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zejleman Zobacz posta

5% - jedna półeczka z Canonem - 5 słoików (w tym ani jednej eLki), Lampa

gwarantuje ci że w stoisku sony i nikona od reki są szkła tej samej klasy. spróbuj dostać od ręki nikkora 70-200/2.8 VR albo 85/1.4 lub sony 70-200/2.8 G

tobie wydaje sie że jest dużo - bo może i jest - ale to taki sam chłam jak nasze 17-85 IS, a pożądne szkła tez trzeba wydreptać

załóż sklep i zamroz 50 000 w szkła o które ktoś pyta 5 razy w roku. a o takie np 450 ktos pyta tez 5 rzy ale ... w ciągu godziny.

rozwiązaniem są powiedzmy 3 -4 sklepy firmowe z naprawde płynnymi dostawami i duzym wyborem ze sprzedazą wysyłkowa i ludzkimi cenami

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kicha Zobacz posta
    spróbuj dostać od ręki nikkora 70-200/2.8 VR
    W MM w Legnicy jest od reki.

W Dominikańskiej (Wrocław) była 5D + eLa (tylko nie pamiętam jaka). 5D widziałem też w Magnolii (Wrocław). Mówię w czasie przeszłym, bo już dawno nie odwiedzałem tych sklepów. Aczkolwiek wszedłem ostatnio do FJ w Dominikańskiej, i z Canona było może z 6 różnych obiektywów i lampa oraz 1000D 40D i 50D, a z nikona półki się uginały od sprzętu :-?

Uprawnienia umieszczania postów