Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 482

Wątek: Grip - czy warto?

Mieszany widok

Domyślnie

Proponuję każdemu zainteresowanemu gripem wybrać się z aparatem do sklepu i przymierzyć. Ja tak zrobiłem(z 450D), pobawiłem się, przymierzyłem i stwierdziłem że nie jest mi potrzebny. Co do wygody posiadania dodatkowego zasilania to sie zgodzę, ale nawet z zapasem mocy może mi zabraknąć w jakimś kluczowym momencie miejsca na karcie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dani182 Zobacz posta
    Proponuję każdemu zainteresowanemu gripem wybrać się z aparatem do sklepu i przymierzyć. Ja tak zrobiłem(z 450D), pobawiłem się, przymierzyłem i stwierdziłem że nie jest mi potrzebny. Co do wygody posiadania dodatkowego zasilania to sie zgodzę, ale nawet z zapasem mocy może mi zabraknąć w jakimś kluczowym momencie miejsca na karcie
    eheee

Domyślnie

l:cieszę się że mogłem ci pomóc

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Jednak za krótko go przymierzales bo byś tak nie napisał
    Ale co ma zapas mocy do miejsca na karcie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adi760303 Zobacz posta
    Jednak za krótko go przymierzales bo byś tak nie napisał
    Ale co ma zapas mocy do miejsca na karcie?
    Może za krótko, ale nie przypadł mi do gustu.

Jeśli chodzi o zapas mocy to skojarzyło mi się z jednym z argumentów posiadania gripa(gdzieś, kiedyś przeczytanym) - że można zrobić więcej zdjęć bez potrzeby zmiany baterii a co za tym idzie nie padnie mi aparat akurat jak będę miał super ujęcie. Tak więc nawet jak bedę miał mnustwo mocy to w trakcie zdjęć w super kluczowym momencie może mi sie poprostu skończyć miejsce na karcie. Super ujęcie ucieknie i tak i tak...

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Jeśli chodzi o zapas mocy to skojarzyło mi się z jednym z argumentów posiadania gripa(gdzieś, kiedyś przeczytanym) - że można zrobić więcej zdjęć bez potrzeby zmiany baterii a co za tym idzie nie padnie mi aparat akurat jak będę miał super ujęcie. Tak więc nawet jak bedę miał mnustwo mocy to w trakcie zdjęć w super kluczowym momencie może mi sie poprostu skończyć miejsce na karcie. Super ujęcie ucieknie i tak i tak...
    Grip to nie tylko dodatkowe narzedzie na zasilanie ale rowniez rewelacyjne narzedzie do trzymania body w czasie zdjęć szczegolnie portretowych - o tym juz wielokrotnie pisano na tym forum.

Jezeli chodzi o karty pamieci. Zawsze istnieje ryzyko ze sie uszkodzi i dlatego ma sie ich kilka i nie do konca zapełnionych itp.

Tak samo jak moze paść body i ma sie zapasowy (backup).

A co do grip. Nadal uwazam swoj zakup za udany a ci co uzywaja to wiedzą o czym mowie.

Cytat Zamieszczone przez panuna Zobacz posta
    Jak to co, to samo co akumulatorki do statywu
    No własnie. Tylko związane z fotografią.
    Ostatnio edytowane przez adi760303 ; 02-02-2009 o 00:02

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

I m.in. dlatego powinno się mieć z sobą zapasową kartę
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    I m.in. dlatego powinno się mieć z sobą zapasową kartę
    Chyba jednak skróty myślowe niemile widziane. Pisząc o karcie miałem na myśli czas potrzebny na jej zmianę... pozdrawiam.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Chyba jednak skróty myślowe niemile widziane. Pisząc o karcie miałem na myśli czas potrzebny na jej zmianę... pozdrawiam.
    OK. Masz rację Sorry, że nie nadążyłem za Twoim tokiem myślowym ??:
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Domyślnie

Sorry, nie napisałem w tej mojej "teorii" dokładnie tego co miałem na myśli.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów