Pokaż wyniki od 1 do 10 z 482

Wątek: Grip - czy warto?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Podepnę się do tego tematu z takim pytaniem.Otóż posiadam Canona 30D i planuję zakup oryginalnego gripa BG-E2.Jednak z tego co przeczytałem na tym forum to niektórzy posiadacze 30-tek narzekają na zbyt plastikową obudowę oraz niedokładne przyleganie gripa do body(jakaś niewielka luka z jednej strony o ile dobrze zrozumiałem).W związku z tym mam pytanie czy pod względem budowy i kompatybilności nowsza wersja gripa BG-E2N będzie lepiej współpracowała z 30D?
    30D,EOS 1n,EF85mm f/1.8 USM,EF50mm f/1.8,430EX i coś tam jeszcze się znajdzie...

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TylerDurden Zobacz posta
    Podepnę się do tego tematu z takim pytaniem.Otóż posiadam Canona 30D i planuję zakup oryginalnego gripa BG-E2.Jednak z tego co przeczytałem na tym forum to niektórzy posiadacze 30-tek narzekają na zbyt plastikową obudowę oraz niedokładne przyleganie gripa do body(jakaś niewielka luka z jednej strony o ile dobrze zrozumiałem).W związku z tym mam pytanie czy pod względem budowy i kompatybilności nowsza wersja gripa BG-E2N będzie lepiej współpracowała z 30D?
    Miałem BG-E2 - wszystko jest ok. Żadnych luzów itd - nie wiem skąd sie wzięły te opinie. Wykonanie również bardzo dobre.

Mi natomiast grip słabo leżał w ręku (mowa o pionowych ujęciach) - ze względu na słabe wyprofilowanie samego uchwytu - jak dla mnie jest zbyt kwadratowy.
    Jedynie w 1D wygodnie się robi ujęcia pionowe wg mnie.
    Pozdr.

Uprawnienia umieszczania postów