Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: [jchyra] Puszcza Białowieska

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

A mi się wydają bardzo nienaturalne i nie za bardzo mi się podobają. Jednak zaciekawiła mnie Twoja obróbka i chętnie zerknełabym na oryginały. Pokażesz?

jchyra
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewa_olsztyn Zobacz posta
    A mi się wydają bardzo nienaturalne i nie za bardzo mi się podobają. Jednak zaciekawiła mnie Twoja obróbka i chętnie zerknełabym na oryginały. Pokażesz?
    Skany z negatywu są jak nieumalowana kobieta. Ja uważam, że mogą być równie piękne, ale powszechna opinia jest zgoła inna. Także nie pokażę, bo... trochę wstyd :-D

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jchyra Zobacz posta
    Skany z negatywu są jak nieumalowana kobieta. Ja uważam, że mogą być równie piękne,
    To oczywiste ;-)
    ale powszechna opinia jest zgoła inna.
    Ojojoj! W sztuce to ja bym się obawiała na powszechną opinię powoływać..
    :-D
    Ale się wyjaśniło, różnią nas gusty, bo ja nie przepadam za makijażem, chyba że takim, którego nie widać. Podobne podejście mam też do zdjęć przyrodniczych.
    Pierwsze zdjęcie ma niezłą kompozycję na moje oko, ale ten prawy pień mi wadzi, ciachnęłabym go bez bólu, wraz z kawałkiem dołu, dzięki czemu z kadru wypadnie brzydki LD i nieostra kępa w PD. Obraz zyska - rytmy drzew po lewej poprowadzą wzrok po przekątnej, a kępa znajdzie się w mocnym punkcie.
    Drugie w ogóle mi nie leży przez to, że kępa jest duża, niemalownicza i na dodatem w samym środku, a powalone drzewa wyrzucają wzrok poza kadr.
    Trzecie - woda ładnie prowadzi wzrok po kadrze na lewo w głąb i na prawo, wokół wysepki z drzewem. Harmonię zakłócają te wszechobecne patyki, ale jednocześnie podkreślają dzikość miejsca.
    Także nie pokażę, bo... trochę wstyd :-D
    A tam! Nawet kobiety w końcu zdejmują swoje makijaże

Bywalec Awatar delaa
    Miasto
    EPPO

Domyślnie

Klimatyczne, nasycone w zieleniach, z oddechem ! Pozdrawiam !
    KIEV 60 NIKON N80 CANON 40D i szkieł kilka dobrych do zdjęć wilka...
    No Art Just FUN ! http://www.delaa.pl

Uprawnienia umieszczania postów