he he mi kiedyś w dawnych analogowych czasach "padł" najkon (one już tak mają) stary dobry FE2 - na szczęście w torbie był PENTAX MZ5 z założoną stopką METZA tylko palnik lampy przełożyłem i szło jakoś, jak się później okazało padała powoli bateria, czego nie mogłem wcześniej sprawdzić ( w tych czasach nie było mega wyświetlaczy a instrukcja obsługi pewno została u któregoś z poprzednich właścicieli). Baterię wymieniłem i działał jeszcze kilka lat, a ja mam o czym pisać
![]()
CANON...
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
takie pytanie, czy na dwa zestawy 5d+35L oraz 450d (ewentualnie 40d)+85/1.8 to takim zestawem ogarnę ślub? szczególnie interesuje mnie kościół i wykorzystanie w nim długości ogniskowych? będzie ok?
jest wielu wyznawcow mowiacych, ze 5d+35L wystarczy na caly slub
oczywiscie jest to uogolnienie ale tak mozna
85mm z croperm jest troche dlugie w ciemnym kosciele
idealem byloby miec przy tych ogniskowych dwa body FF
sam uzywam wlasnie 35 i 85 ale w tym roku beda to juz 2xFF body
Mnie już padł - w pierwszym roku fotografowania ślubów - 30D i to na dodatek pożyczony. Nie wiadomo w sumie dla czego - po prostu się wyłączył i świeciłą mu lampka. Na szczęście był na gwarancji - w serwisie powiedzieli że padła linia zasilania, czym czymkolwiek jest ta 'linia' w tym sprzęcie... Ślub kończyłem D70... Być może Jarku, jeszcze Cię to nie spotkało, ale zapewniam - jest to możliwe dokładnie przy ostatnich słowach kazania...![]()
5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.
Maciek Toliński