Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Starsze wersje tele vs. wersje z IS

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jest jeszcze jeden aspekt - IS w długich tele bardzo ułatwia pracę czujnikom AF nie mówiąc już o celowaniu. Choć w 300-tce nie jest jeszcze źle (mam F4 bez IS).
    Ten efekt doskonale widać również podczas... ostrzenia ręcznego. Jeśli chcemy np. precyzyjnie wyostrzyć oko ptaka, właczamy LV i powiększenie x10 i bez stabilizacji niewiele jesteśmy w stanie zrobić, bo obraz lata na LCD jak szalony podczas dotykania obiektywu (nawet na porządnym statywie).

Początki nałogu Awatar quail
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dzygit-Dublin Zobacz posta
    Witam

Jest tak jak pisze paweleverest masz kasę kup is, nie masz idź po 300 bez is.
    Optycznie moim zdaniem jest lepsza bez is ale praktyka mówi ze szybkość AF i możliwość skrócenia czasu nawet do polowy i utrzymania go z reki jest po stronie 300 z IS.

Pozdrawiam Darek
    Chodziło Ci pewnie o możliwość wydłużenia czasu
    Ja ze swoją 300 f/2.8 IS mam sporo ostrych zdjęć zrobionych z ręki przy 1/30s, a czasem nawet przy dłuższym czasie. Dużo zależy od tego jak się komu łapy telepią

Początki nałogu Awatar Kosmo

Domyślnie

JA raczej zawsze używam statywu, bo klepię zdjęcia z zasiadek więc IS w przypadku 300mm może mi akurat aż tak potrzebny nei jest

Nasuwa mi się pytanie Czy kupując 300/2.8 poprawi mi się praca szczególnie alservo w moim 20D czy lepsze rezultaty osiągnę kupując na razie 40D do mojego 400/4.6
    Trzysetkę i tak kupię, ale jeśli poprawi mi się szybkość af z 400/5.6 to ten zimowy sezon dociągnął bym na 400-ce
    40D kupić mogę od reki a na 300-kę musze polować i nie wiem ile to może potrwać

Bywalec Awatar szymura
    Miasto
    Kampinos

Domyślnie

dołącze się do tematu bo mam podobny problem, czy przy zakupie Canona 70-300 f:4.5-5.6 bez IS dużo strace na stabilizacji jak z IS ? od jakiego czasu ten obiektyw "łapie" stabilizajce ? (mówie o zdjęciach z ręki)
    C 450D / C 18-55 f3.5-5.6 / C 70-200 f4 L / C 50mm f1.8 II / Alpha BG-E5

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymura Zobacz posta
    dołącze się do tematu bo mam podobny problem, czy przy zakupie Canona 70-300 f:4.5-5.6 bez IS dużo strace na stabilizacji jak z IS ? od jakiego czasu ten obiektyw "łapie" stabilizajce ? (mówie o zdjęciach z ręki)
    2 EV spokojnie zyskasz - a jak masz pewny uchwyt to i 3 da radę..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec Awatar pawelloon
    Miasto
    Kraków/Monachium

Domyślnie

A ja troszke ułatwię Ci zadanie.
    Kupiłem taka 300.2.8 bez IS, jestem po testach i jestem ....zadowolony!:-D
    AF bardzo szybki, stweirdze ze nawet lepszy niz w moim 70-200/2.8
    Mialem wczesniej 300/4 L bez IS, optycznie takze była rewelacja ale szybkosc AF gorsza.
    Wczesniej testowałem dosyc porządnie Sigme 120-300/2.8 - ona niestety nie dawała rady z nadążaniem.
    Tak więc wg mnie warto kupić połowę tańsza wersje Canona 300/2.8 bez IS.
    Co do silników USM - są to silniki bezprzekładniowe i ja przynajmniej nie słyszałem o jakichkolwiek problemach z nimi.

Początki nałogu Awatar Kosmo

Domyślnie

O taka odpowiedź mi chodziło Kupiłem wczoraj 40D i teraz dozbieram trochę i dokupie 300/2.8 Myslę, że ten zestaw będzie wystarczająco szybki :-)

Domyślnie

witam, podepne sie z pytaniem odnosnie obiektywow z lub bez IS w przypadu serii 70-200, mianowicie intersuje mnie F4 i F2.8 bez stabilizacji, jako starsze czy sa wolniejsze w kwestii AF od wersji z IS czyli tymi nowszymi? z gory dzieki

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Wg mnie różnice są na tyle minimalne że nie da się ich wychwycić w normalnym używaniu.

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelloon Zobacz posta
    Co do silników USM - są to silniki bezprzekładniowe i ja przynajmniej nie słyszałem o jakichkolwiek problemach z nimi.
    Oj to ja słyszałem aż za wiele W dwóch przypadkach naprawa kosztowała ok 5000zł ( te szkła mają nawet po 20 lat - niestety nic nie jest wieczne)

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów