Strona 39 z 85 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 842

Wątek: Canon PowerShot SX10 IS i PowerShot SX1 IS

Blizzard997
    Guest

Domyślnie

do mojego sx10 kupiłem sanyo eneloopy 2000mah wsadziłem je w sylwestra i jakos nie mogą się rozładować... zrobiłem ponad 300 zdjęć i dalej działają...

Bywalec Awatar szymura
    Miasto
    Kampinos

Domyślnie

ja miałem podobnie z pentagramem 2300mah, trzymały jakieś 400-500 zdjęć (bez lampy)
    C 450D / C 18-55 f3.5-5.6 / C 70-200 f4 L / C 50mm f1.8 II / Alpha BG-E5

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymura Zobacz posta
    ja miałem podobnie z pentagramem 2300mah, trzymały jakieś 400-500 zdjęć (bez lampy)
    Na SX1 czy SX10?

Dopiero zaczyna Awatar szyna

Domyślnie

a może g....niana ładowarka?
    Sam miałem starą bezprocesorową, ładującą ok 12h i żywotność baterii była ok. Ładując "szybką" ładowarką (HAMA) moich rodziców te same akumulatory były o 90% szybciej rozładowane. Nie tylko jeśli chodziło o aparat - sprawa miała miejsce również w przypadku mp3, latarek i świateł rowerowych!!

Inna sprawa jak już koledzy wspominali spróbuj ok. 3 razy naładować do pełna po kilkanaście godzin i następnie rozładować do zera. Akumulatory często z czasem nabierają pojemności (np. bateria w moim telefonie pomimo tego, ze jest litowo-jonowa dopiero po jakimś czasie zaczęła normalnie trzymać energie. Początkowo dostawałem na głowe myśląc o ładowaniu co drugi dzień. W tej chwili w tygodniu 1-2 ładowania)

Bywalec Awatar szymura
    Miasto
    Kampinos

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Teddy58 Zobacz posta
    Na SX1 czy SX10?
    SX10, a czy to jest jakaś różnica jeśli chodzi o zużycie energii ?
    jeśli chodzi o to to wydaje mi się że dużych różnic nie ma.

Cytat Zamieszczone przez szyna Zobacz posta
    a może g....niana ładowarka?
    Sam miałem starą bezprocesorową, ładującą ok 12h i żywotność baterii była ok. Ładując "szybką" ładowarką (HAMA) moich rodziców te same akumulatory były o 90% szybciej rozładowane...
    ja podobnie używam bardzo starej ładowarki rozmiaru telefonu domowego, ma z jakies 8 lat a dalej świetnie ładuje, co prawda nie jest to 12h ale z 5h napewno.
    Ostatnio edytowane przez szymura ; 06-01-2009 o 19:13
    C 450D / C 18-55 f3.5-5.6 / C 70-200 f4 L / C 50mm f1.8 II / Alpha BG-E5

Sokallo
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Darkovski Zobacz posta
    Czy zna ktoś może jakiś naprawdę dobry program do konwersji z mov do avi czy DVD bez straty jakoścci a jak stracić to jak najmniej.
    Cytat Zamieszczone przez cheeba Zobacz posta
    Mogę polecić "Avidemux" tym bardziej że jest darmowy i działa na różnych platformach.
    Co do filmów to dodam że jest to czysty H264. Quicktime jest tylko kontenerem i można to zmienić na MKV, MPG czy AVI bez rekompresji ( o kontenerach polecam poczytyć na wikipedii ). Zresztą bitrate jest i tak sporo wyższe niż zalecane przy hdvdv czy bluray, więc jeśli ktoś już będzie chciał zrobić sobie płytę do odtwarzacza hd to i tak będzie to przerabiał. Natomiast archiwa można trzymać w quicktimie bo i tak większość programów do edycji wideo go rozpoznaje. Do odtwarzania na kompie najlepiej przenieść do mkv działa płynnie - na samych prockach. Żeby odtwarzać sprzętowo na karcie graficznej pod Powerdvd trzeba przenieść do mpg ( TS jak kto woli ). Swoją drogą to jest niezła abstrakcja z tymi kontenerami

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez housik Zobacz posta
    Co do filmów to dodam że jest to czysty H264. Quicktime jest tylko kontenerem i można to zmienić na MKV, MPG czy AVI bez rekompresji ( o kontenerach polecam poczytyć na wikipedii ).
    Nie no to pięknie na taką odpowiedź chyba wszyscy czekali. A o tej wikipedii to trzeba było już pojechać po całości i napisać poszukajcie w internecie. Przeczytałem o tym H264 i dla mnie to masło maślane. A kontener to najbardziej mi się kojarzy z tym do piwa.

Proszę bardziej o konkrety, jakim programem lub w jaki sposób, więcej szczegółów może jakiś link do strony artykułu, co by to wszystko wyjaśnił. Jestem żywo zainteresowany tematem i myślę że nie tylko ja, takie informację przydadzą się nie jednej osobie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Poniżej link do zdjęć SX1 co prawda nie w pełnej rozdziałce ale myślę że całkiem całkiem.

http://www.stevesforums.com/forums/v...47&forum_id=15
    Ostatnio edytowane przez Darkovski ; 06-01-2009 o 23:35 Powód: Automerged Doublepost

timon123
    Guest

Domyślnie

Witam Obserwuje wątek od samego początku. Znalazłem w nim wyjaśnienia kilku kwestii, ale nadal nurtuje mnie jedna.

Mianowicie - możliwości zamontowania konwertera dcr-250 na ten aparat. siudym pokazał że nie można go zamontować na mniejszy gwint obiektywu (43 mm), bo nie pasuje. Do dcr-250 dołączony jest adapter snap-on 52-67 mm. SX10 ma obiektyw ~52 mm. Czy jest możliwe nałożenie tego konwertera w ten sposób?

Niestety nie miałem okazji zobaczyć tego mocowania "snap-on" na żywo, stąd moje, być może, nieco dziwne pytanie.

Brak prawdziwego gwintu na filtry, konwertery itp. to jak dla mnie największa wada tego modelu.

Cytat Zamieszczone przez szymura Zobacz posta
    SX10, a czy to jest jakaś różnica jeśli chodzi o zużycie energii ?
    jeśli chodzi o to to wydaje mi się że dużych różnic nie ma.
    To Ci się źle wydaje... CMOS jest znacznie bardziej "prądożerny" niż CCD.
    Jak nie wiesz nic pewnego w danej kwestii to po prostu nie wypowiadaj się, a nie wprowadzaj ludzi w błąd
    Ostatnio edytowane przez timon123 ; 07-01-2009 o 00:04

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Darkovski Zobacz posta
    Proszę bardziej o konkrety, jakim programem lub w jaki sposób, więcej szczegółów może jakiś link do strony artykułu, co by to wszystko wyjaśnił. Jestem żywo zainteresowany tematem i myślę że nie tylko ja, takie informację przydadzą się nie jednej osobie.

http://www.stevesforums.com/forums/v...47&forum_id=15
    Oto najprostszy z możliwych przepis na konwersję mov na mkv

Ściągnąć bezpłatny programik MKVToolnix z tego linku http://www.mkv-converter.com/free-mkv-converter.html

Plik mov przeciągnąć do górnego okna Input files, zaznaczyć, w dolnym okienku Output filename wybrać katalog docelowy, gdzie chcemy mieć plik mkv.

Przyciskamy - Start muxing i.......gotowe

I to by było na tyle.:-D Nie takie straszne - prawda?

Strona 39 z 85 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów