Strona 112 z 484 PierwszyPierwszy ... 1262102110111112113114122162212 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 111 do 1 120 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

A moze to jakies nowe 5D bo pomijajac fakt, że dodają do niego obiektyw EF-S, to dodatkowo napisali:

APARAT POSIADA POLSKIE MENU

No i pewnie taki nowy niewiele waży, skoro dodaja do niego :

Mini Statyw Kieszonkowy

pomijajac fakt, że do tych pokrowcow dodanych zmiesci sie polowa obiektywu.
    Za to "Nareszcie Twoje obiektywy wolne od rys i zadrapań dzięki profesjonalnym zaślepką. " ( O ile beda pasowac rozmiarem do tych obiektywow).
    Ciekawe ilu chetnych maja na takie super zestawy z tyloma DODAKTAMI.
    Ostatnio edytowane przez JaBlam ; 03-11-2008 o 00:44
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Domyślnie

najlepsze jest to:

'Wystawiamy fakture VAT na usługe sprowadzenia sprzętu, tj 10% wartości końcowej. "

nie ma to jak konkretny dowod zakupu sprzetu

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

http://www.allegro.pl/item512020994_...it_filtry.html

Coś się to wszystko kupy nie trzyma :-) Ładowarki też na fotach nie ma, pewnie zamiennik kupiony na innej aukcji jeszcze nie dotarł :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Początki nałogu Awatar Flanel
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Witam - odkopałem ten wątek, bo mam jakiegoś podejrzanego typa ( oczywiście - mogę się mylić ).

Szukam od tygodni 85 f/1.8 - trafiłem na tą aukcję

http://www.allegro.pl/item518907672_...pu_okazja.html

I niby wszystko jest okey, ale...

Kiedy aukcja się pojawiła, zdjęcie obiektywu przedstawiało EF 100mm.

Napisałem do sprzedającego: Co jest przedmiotem sprzedaży - obiektyw w opisie aukcji czy ten na zdjęciu.

W odpowiedzi dostałem : " Spadaj "

Nie odpuściłem, i spytałem o co mu chodzi, że zwracam uwagę na istotny błąd i tak dalej.

W odpowiedzi, już milej :"Wybacz . Ale sam wiesz jacy wkurzający sa ludzie a zwłąszcza gówniarze z tymi ptaniami innymi ich głupotami. Zmieniłem już dzięki za spostrzeżeniee . Szampańskiej zabawy życze"

Jako że kusił mnie ten obiektyw, ale obawy co do kolesia z 17 komentarzami i 2 negatywami były duże, więc zacząłem szukać kogoś z jego miejscowości by dokonał zakupu osobiście i napisałem mu tak : "Wybacz że zawracam gitarę.

Jestem zainteresowany 85tką ale: nie mogę dać więcej niż 900 pln, oraz nie jestem w stanie dokonać przedpłaty, więc aktualnie szukam kolegi fotografa z bydgoszczy, który mógłby transakcji dokonać w moim imieniu ( z ręki do ręki ).

Jeśli to nie problem, prosiłbym o fotki testowe - jedną dowolną ( bez obróbki full size raw ), a drugą - tabeli testowej na BF/FF ( oczywiście na f/1.8).

Rozumiem że to dużo o co proszę, więc spoko luz - jak nie, to nie."

Odpowiedź sprzedającego : "Mam zapakowany ten obiektyw wiec tu trujesz mi dupę. Za 950 ci go oddam. Kombinuj szybciej bo mam takich jak ty magików wielu a napewno któryś z nich się zdecyduje na ta cene jw. Pozdrawiam"

Trochę zdziwiło mnie to podejście, więc napisałem: "Ok, rozumiem, w takim razie mnie nie licz, rezygnuję."

A odpowiedź w znanym już stylu przyszła : "Nie zawracaj mi wiecej ****"

I co - licytować ? :-)

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Flanel Zobacz posta
    Witam - odkopałem ten wątek, bo mam jakiegoś podejrzanego typa ( oczywiście - mogę się mylić ).

Szukam od tygodni 85 f/1.8 - trafiłem na tą aukcję

I niby wszystko jest okey, ale...

Kiedy aukcja się pojawiła, zdjęcie obiektywu przedstawiało EF 100mm.

Napisałem do sprzedającego: Co jest przedmiotem sprzedaży - obiektyw w opisie aukcji czy ten na zdjęciu.

W odpowiedzi dostałem : " Spadaj "

Nie odpuściłem, i spytałem o co mu chodzi, że zwracam uwagę na istotny błąd i tak dalej.

W odpowiedzi, już milej :"Wybacz . Ale sam wiesz jacy wkurzający sa ludzie a zwłąszcza gówniarze z tymi ptaniami innymi ich głupotami. Zmieniłem już dzięki za spostrzeżeniee . Szampańskiej zabawy życze"

Jako że kusił mnie ten obiektyw, ale obawy co do kolesia z 17 komentarzami i 2 negatywami były duże, więc zacząłem szukać kogoś z jego miejscowości by dokonał zakupu osobiście i napisałem mu tak : "Wybacz że zawracam gitarę.

Jestem zainteresowany 85tką ale: nie mogę dać więcej niż 900 pln, oraz nie jestem w stanie dokonać przedpłaty, więc aktualnie szukam kolegi fotografa z bydgoszczy, który mógłby transakcji dokonać w moim imieniu ( z ręki do ręki ).

Jeśli to nie problem, prosiłbym o fotki testowe - jedną dowolną ( bez obróbki full size raw ), a drugą - tabeli testowej na BF/FF ( oczywiście na f/1.8).

Rozumiem że to dużo o co proszę, więc spoko luz - jak nie, to nie."

Odpowiedź sprzedającego : "Mam zapakowany ten obiektyw wiec tu trujesz mi dupę. Za 950 ci go oddam. Kombinuj szybciej bo mam takich jak ty magików wielu a napewno któryś z nich się zdecyduje na ta cene jw. Pozdrawiam"

Trochę zdziwiło mnie to podejście, więc napisałem: "Ok, rozumiem, w takim razie mnie nie licz, rezygnuję."

A odpowiedź w znanym już stylu przyszła : "Nie zawracaj mi wiecej ****"

I co - licytować ? :-)
    pewnie że nie.. a w sprawie 85ki wysyłam PW bo kolega chyba ma do sprzedania
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    http://www.allegro.pl/item512020994_...it_filtry.html

Coś się to wszystko kupy nie trzyma :-) Ładowarki też na fotach nie ma, pewnie zamiennik kupiony na innej aukcji jeszcze nie dotarł :-)

i posiada zoom cyfrowy :P chyba klikne link na aukcji po prawe na gorze

Bywalec
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Flanel dzięki... dzięki również innym za ostrzeżenie przed tą aukcją:
    Poprosiłem sprzedającego o odwołanie mojej oferty....
    pozdrawiam Jacek

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ciekawy negatyw ma:

"Negatyw za całościowe podejście do aukcji!. Agresywny w kontakcie z ludźmi, targowanie każdej złotówki aż do bólu a po otrzymaniu ubezpieczenia gratis-brak zadowolenia i wyzwiska. Niepoważny facet!!!
    [Odpowiedź z:wto 29 sty 2008 17:08:32 CET] Zapłaciciłem pieniądze za przesyłkę zignorował mnie.Nie dotrzymał słownej umowy.Ubezpieczył na połowę wartości kłamał.Nie rzetelnie opisał produkt brak szacunku do osóby 2x starszej w rozmowie.Za moj neutralny dał mi negatywa wstyd."

Brak szacunku dla osoby 2x starszej... Wiec moze ma 16 lat, a druga osoba 8

Bywalec
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Brak szacunku dla osoby 2x starszej... Wiec moze ma 16 lat, a druga osoba 8
    Na prośbę o wycofanie mojej oferty dostałem odpowiedź:

"Maiałem opinię po stażu Allegowicza że mam do czynienia z powazna osoba nie wycofuję ofert i w razie zmian sytuacji prosze byc gotowy na zakup"

delikatnie mówiąc.... brak życzliwosći i dobrej woli.....??: ja najwyżej ryzykuję negatywa.... a szkiełka poszukam innego- bo nie dosyć że sprzedawca "fajny inaczej" to jeszcze zniezbyt pewny towar.

Początki nałogu Awatar Flanel
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

cieszę się że mogłem pomóc.

widzę jednak, że kolejna osoba licytuje.

Została już poinformowana.

Strona 112 z 484 PierwszyPierwszy ... 1262102110111112113114122162212 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów