ja pisze o 450 vs 40
ja pisze o 450 vs 40
Canon EOS KissX2(450D) i kilka drobiazgów :razz:
Proponuje 40d + dobre szkło. Ja zarobiłem przesiadkę z 400d na 40d i jestem zadwolony. Podpiałem dobre szkiełko i po prostu rewelacja. Pozdrawiam
witam
mam ten sam dylemat, eos 450D czy 40 D, na chwile obecna niestety roznice cenowe sa znacznie wieksze niz z tego co widze z przed kilku miesiecy.
w eura rtv euro agd np cena samego pody 40D wynosi prawie 2800 pln podczas gdy 450-tki ok 1600 pln, 1200 pln roznicy to juz roznica niezlego szkla :/
opcja 40-tki ze szklem jest juz lepsza bo roznica jakies 500-600 zloty ale szkielko o wartosci ok 1000 pln ,mowa o Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM
ale to nadal sporo ponad tysiac roznicy bo to 450-tki mozna dokupic takie szklo uzywane i zmiescic sie w 2 tysiacach z groszami.
nie wiem juz sam, 40-tki powoli sa juz wycofywane , w wielu miejscach sa juz niedostepne wiec chyba nie mam co liczyc na spadek ich ceny :/
cel do ktorego ma byc przeznaczony aparat to makro, fotografowanie zwierzat, obiektow w ruchu, i moze dopiero nauka portretow, plenerow itp
warto zaplacic taka roznice czy 450-tka tez dalaby rade ?
jesli o szybkosc to niestety znam odpiwiedz :/
Tylko byc moze na 70-200 4.0 L nie bedzie go stac jesli kupi 40D, a wiec aspektow jest wiele.
Nie nakazuje nikomu kupowac 450D, sam stalem przed wyborem 450D/40D, a momentmai myslalem nawet nad 50D.
Wszystko zalezy od autora, czego oczekuje itp. z tego co widze nie szuka maszyny do sportu, a wiec 6 fotek na sekunde dla niego nie bedzie atutem bez ktorego nie przezyje. Jest pare roznic miedzy tymi puszkami niedo przeskoczenia jak wlasnie w/w predkosc, ale nie koniecznie one musza byc kluczowymi parametrami dla pytajacego. A ergonomia ulatwia zycie, owszem, jednak nie jest nie do ominiecia czy przyzwyczajenia.
Takze jesli dla pytajacego glowne parametry majace przewage w 40D nie sa najistotniejsze i szybko dodatkowych szkielek nie kupi to zalecal bym 450D, z ktorym kupi moze jedno szkielko wiecej, jesli nie niech bierze 40D.
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|
canon eos 40D + sigma 17-70 +50 f/1,4 + spidlajty ...
"Na ścianie twarze których wizerunkiem żywisz się, On fotograf dziki wampir pije ludzką krew, On fotograf żyje obcym w swoim ciele...Teraz wiesz kradniesz dusze poprzez zdjęcia swe [...]" Myslovitz:rolleyes:
Tutaj jest pytanie: 40D i jedno szkło czy 450D i więcej szkieł![]()
Ostatnio edytowane przez Jago ; 14-01-2009 o 20:03
C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
wczoraj przymierzylem sie do jednej i drugiej i na 450-tke juz mi sie nawet patrzec nie chce
problem w tym ze moze mi sie nie udac kupic 40-tki i nie wiem co w tedy zrobie, 450-tka zupelnie mi nie lezy, a wielki ekran dochodzacy az do krawedzi z lewej strony jest drabnie troche niepomyslany, bo nie bardzo wiem jak mam trzymac stabilnie aparat bez paluchow na lcd??
w przedziale cenowym do 2000 pln to jak dla mnie tylko nikon d80 na prawde solidnie wyglada i nie jest jakis mikruskowaty![]()