Pokaż wyniki od 1 do 10 z 58

Wątek: 50d - problem z ekspozycją

Mieszany widok

burny
    Guest

Domyślnie

ustawiony był pomiar skupiony, nie pamiętam który był wybrany punkt akurat przy tym zdjęciu, ponieważ do różnych zdjęć zmieniałem punkty af, zawsze wybieram pkt af najbliższy twarzy postaci na zdjęciu, ustawiam pkt na twarz, ostrzę, ustawiam kadr z przytrzymaniem spustu migawki do polowy i dopiero pstrykam.
    Niezależnie który punkt wybiorę czy to centralny czy nie to przepala...
    Miałem wcześniej 400D nic w sposobie robienia zdjęć nie zmieniałem (no może oprócz sposobu pomiaru af, bo kiedyś zawsze punktowy, a teraz to różnie bywa, który powinienem w tym przypadku/ przy robieniu portretów bo zawsze mam z tym problem?) i tam nigdy nic podobnego mi się nie zdarzało...

ExploRa: przy trybie Av chyba aparat sam powinien ustawić odpowiedni czas naświetlania skoro wybrałem ze ekspozycja ma być na -0,33Ev...
    Ostatnio edytowane przez burny ; 04-01-2009 o 01:23

Początki nałogu Awatar ExploRa
    Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez burny Zobacz posta
    ExploRa: przy trybie Av chyba aparat sam powinien ustawić odpowiedni czas naświetlania skoro wybrałem ze ekspozycja ma być na -0,33Ev...
    ISO jak miales moze AUTO ? Priorytet przyslony czyli dales na f7... Zrobilo sie ciemno to automat dal czas na 1/25 i jak miales ISO na auto to poszlo po bandzie... Nie dosc ze poruszone to przepalone wyszlo.

Uprawnienia umieszczania postów