Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Canon 580ex II czy metz 58 lub 54

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grisha Zobacz posta
    Po drugie to porównując 580EX II z 58 AF-1 to nie ma, żadnej takiej funkcji jakiej nie ma Metz, a jest w Canonie. Natomiast odwrotnie już niestety... Canon nie ma drugiego palnika, który jest przydatny i nie ma złącza usb do samodzielnego update'u softu gdyby wyszła nowsza wersja. Do tego.. Metz jest tańszy

Ja z czystym sumieniem polecam Metz 58 AF-1.
    Niestety są takie funkcje. 580EX II można w b. dużym stopniu sterować z menu aparatu (oczywiście nie każdego - co najmniej 40D lub 1Dmk3), nie trzeba np. pamiętać znaczenia funkcji Custom lampy - wszystkie pojawiają się w menu aparatu. Przy lampach "innych producentów" ta funkcja nie działa.
    To samo dotyczy 430 EX II.

Pozdr,
    Zbyszek

Początki nałogu Awatar sadaman
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez klosz007 Zobacz posta
    Niestety są takie funkcje. 580EX II można w b. dużym stopniu sterować z menu aparatu (oczywiście nie każdego - co najmniej 40D lub 1Dmk3), nie trzeba np. pamiętać znaczenia funkcji Custom lampy - wszystkie pojawiają się w menu aparatu. Przy lampach "innych producentów" ta funkcja nie działa.
    To samo dotyczy 430 EX II.
    Pozdr,
    Zbyszek

klosz007 ma rację co do sterowania funkcjami lampy z poziomu aparatu...jest to pewnie przydatna funkcja...do której ja osobiście nie sięgnąłem ani razu "swego czasu".
    Obecnie posiadam Metz 58 AF-1 którego z czystym sumieniem polecam.
    Ponadto kolega Nilborn wspomina że ma być do 5D (brak tu wzmianki o tym że miała to by być wersja MKII), więc pewnie to MKI gdzie nie można z poziomu MENU Body sterować funkcjami lampy.
    Co do awaryjności lampy się nie wypowiem ponieważ używam jej od pół roku i jak narazie sprawuje się ona znakomicie.

Pozdrawiam
    Pucha i słoki

Uprawnienia umieszczania postów