Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Proszę o pomoc "karta niesformatowana" co robić!?

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar optick
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To ja mam podobny problem, tyle, że po upadku czytnik kart nie chce działać.
    Widzi wszystkie karty, ale jako niesformatowane, a gdy chce formatować to wyskakuje informacja, ze niewłaściwa karta.
    Aparat upadł na stronę prawą czyli tą gdzie mieści się czytnik karty.
    Gdy włączam aparat z każdą karta jaką mam wyświetlacz nie chce się zaświecić i dopiero pstryknięcie wywołuje zaświecenie wyświetlacza, co innego jest gdy włączam aparat bez karty, wtedy procedury wszystkie są poprawne.
    Mogę jedynie domyślać się, że uszkodziłem jakiś wewnętrzny mechanizm i pocieszać się tym, że da się to naprawić.

Dodam, że jestem z warszawy, a moją 450tkę jakieś 2 mc temu sprowadziłem ze stanów.

Co powinienem teraz zrobić ?
    EOS 500D szkła: Auto Revuenon 50/1.4; 135/2.8; 28/2.8 lampka 580 EX II statyw FOMEI Magnesium PRO 400 glowica FOMEI MHO10 + UV i polaryzacyjne
    KIEV19 50;/f2

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez optick Zobacz posta
    Co powinienem teraz zrobić ?
    1. Udać się na Żytnią: www.e-csi.pl
    2. Zapłacić ok 350zł za naprawę czytnika w aparacie: http://canon-board.info/showpost.php...4&postcount=71
    3. Mieć nauczkę że w USA kupuje się tylko obiektywy (bo rzxadziej sie psują) o ile kurs jest korzystny, a aparaty kupuje się tylko z Unii Europejskiej by zachować gwarancję.

Ewentualnie 4. Sprawdzić w alternatywnych serwisach czy nie taniej, np ten:
    http://canon-board.info/showpost.php...5&postcount=68

Coś już napisał
    Miasto
    Knurów / Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    3. Mieć nauczkę że w USA kupuje się tylko obiektywy (bo rzxadziej sie psują) o ile kurs jest korzystny, a aparaty kupuje się tylko z Unii Europejskiej by zachować gwarancję.
    Tylko, że żadna gwarancja nie obejmuje uszkodzeń mechanicznych pochodzących z zewnątrz. A tu kolega pisze wyraźnie, że aparat mu upadł.

Uprawnienia umieszczania postów