Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: Fotocela do 430ex i 580ex

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie Fotocela - czy ktos takiej uzywal

Jak widac na foto - z opakowania niby to SYK-3

Mam problem , to druga w sumie taka sama fotocela ( tamta miala inne opakowanie ). I ta nie dziala ok.
    Lampa 430EX , 5d , wyzwalana studyjnymi.

Generalnie nie wyzwala ;] , wyzwalam przyciskiem testowym i po ilus tam razach zwis lampy ( sama lampa sprawna ).

Czy ktos uzywa dokladnie takiej fotoceli ? Mozliwe ze te modele takie problematycznie z 430EX ? Moze polecicie jakas sprawdzona fotocela bo nie chce kupic kolejne co nie dziala :/

no comment...

Początki nałogu Awatar adino
    Miasto
    Chełmża/Toruń

Domyślnie

gdzieś tu na forum czytałem o tym wiec warto skorzystać z opcji szukaj

chyba ze ktoś znajdzie szybciej i podeśle ci wątek

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

O fotocelach czytalem , chyba ze mowisz o innym watku , zalozylem bo generalnie nie wiedzialem czy 1 egzemplarz byl do kitu czy w ogole te fotocele takie sa pechowe
    no comment...

Początki nałogu Awatar ExploRa
    Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Jak widac na foto - z opakowania niby to SYK-3
    ...Generalnie nie wyzwala ;] , wyzwalam przyciskiem testowym i po ilus tam razach zwis lampy ( sama lampa sprawna ).

Czy ktos uzywa dokladnie takiej fotoceli ? Mozliwe ze te modele takie problematycznie z 430EX ? Moze polecicie jakas sprawdzona fotocela bo nie chce kupic kolejne co nie dziala :/
    Mam taka sama fotocele i 430EX. Lampa po podlaczeniu (u mnie) jest wyzwalana z fotoceli jednak jest jeden problem jaki zauwazylem. A mianowicie taki, ze nie mozna nic zmienic w ustawieniach lampy. Po prostu blokuje sie, ze zaden klawisz nie reaguje na wciskanie poza wylacznikiem Zwiera nie zwiera. I przestalem uzywac tej fotoceli. Poki sie nie okresli co styka a co nie powinno, ryzyko pewne jest, ze cos moze byc nie tak z lampa potem.
    Lepiej chyba kostke z gniazdem PC i tam podpinac fotocele lub jakis nadajnik radiowy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ExploRa Zobacz posta
    Lepiej chyba kostke z gniazdem PC i tam podpinac fotocele...
    Troche odświeże temat :P Jeśli gdzieś była odpowiedź na moje poniższe pytanie to przepraszam, ale nie mogłem nigdzie znaleźć.
    Mianowicie: właśnie chciałbym podpiąć 550ex do kostki PC na statywie (ustawionym za modelką), kostkę kablem PC-PC do fotoceli i błysnąć (w stronę fotoceli) z drugiej lampy zmontowanej na body. Czy to wyzwoli mi tą 550ex? (oczywiście 550ex w trybie manualnym)
    Ewentualnie drugie pytanie jak inaczej można podłączyć fotocele z kostką PC ? (głównie chodzi mi o to żeby fotocela nie była bezpośrednio podpięta do lampy, bo to z tego co czytam nie działa najlepiej).

Uprawnienia umieszczania postów