Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 42

Wątek: profesjonalne zdjęcie kompaktem ?

Domyślnie

To może połączymy obie definicje i stworzymy nową, eklektyczną definicję zdjęcia profesjonalego, składającego się z elementów subiektywnych i obiektywnych - zdjęcie profesjonalne to zdjęcie o wysokim poziomie wykonania , na którym fotograf zadbał o efekt końcowy (za Vitezem - el. subiektywny), oraz ma możliwość jego sprzedania (za Muflonem - el. obiektywny).

Początki nałogu Awatar tom170
    Miasto
    Gogolin/Opole

Domyślnie

Sorry troche za offtopa... ale mam pytanie czy canon 100 f/2.8 MACRO da takie same czy moze nawet wieksze zbliżenia niż kompakt canona, którego zdjęcia były gdzieś wyżej zaprezentowane??
    EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta

Uzależniony

Domyślnie

Tak sobie czytam i się zastanawiam, czy np zdjęcia Bressona można by uznać za 'profesjonalne'?

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez abradab Zobacz posta
    oraz ma możliwość jego sprzedania
    ale jeżeli dasz cenę np. 0,20 zł to możesz sprzedać coś czego np. za 10 zł już nie sprzedasz

chyba droga nie do końca prowadzi w tym kierunku

Może ktoś już gdzieś stworzył definicję profesjonalnej fotografii??
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hubert01 Zobacz posta
    Kiedyś w necie, chyba na obiektywnych, oglądałem galerie gostka który fotki studyjne wykonywał Canonem A75...
    Od A75 zdaje się zaczynał również Macio :wink:
    http://www.canon-board.info/showpost...60&postcount=1

Domyślnie

babesky jak zwykle diabeł tkwi w szczegółach

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Oczywiście ze można zrobić świetną fotografie kompaktem. Widać to u Macio. Zaglądaliście może na konkurs Canon Misja ? Było tam mnóstwo rewelacyjnych zdjęć zrobione kompaktami. Najważniejszy jest fotograf! Trzeba tylko wiedzieć jak wykorzystać ich możliwości. Lustra po prostu można wykorzystać w trudniejszych warunkach z którymi kompakt może nie radzić sobie tak dobrze.
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Zablokowany
    Miasto
    Ziemia

Domyślnie

definicja?

chodzi mi o zdjęcia artystyczne, efektowne, atrakcyjne, po prostu świetne,
    takie, które wygrywają w konkursach fotograficznych, które każdemu się podobają.

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maćkowiec Zobacz posta
    definicja?

chodzi mi o zdjęcia artystyczne, efektowne, atrakcyjne, po prostu świetne,
    takie, które wygrywają w konkursach fotograficznych, które każdemu się podobają.
    To zależy jakim systemem robisz i kto jest głownym sponsorem lub organizatorem konkursu
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

slawbab
    Guest

Domyślnie

jako obserwator róznych forów o fotografi smiem twierdzic iz to co sie podoba wiekszosci nie ma nic wspólnego z artyzmem. najlepszym przykładem sa zdjecia w technice HDR. najczesciej sa tak przejechane ze na zadne miejsce w konkursach nie maja szans (chyba ze w komisji zasiada niewidomi) ale pozytywnych opini od ogladaczy uzyskuja setki, a akty? jesli modelka pokaze to i owo wiecej, to az slina scieka z komentarzy a oceny sa zaznaczobe gruba krecha.
    zauwazyłem tez ze wielu Fotografów (tych co nalezy pisac przez duze F z szacunku) bez wstydu przyznaje sie do posiadania kompaktu jako dodatkowego narzedzia pracy.
    robieniem zdjec zaraziłem sie od kolegi z pracy. zawsze mi powtarzał ze zdjecie mozna zrobic pudełkiem z dziurka. wybijał z głowy zakupy coraz nowszego aparatu z nowym wodotryskiem. mówił ze z kazdego aparatu beda dobra zdjecia jesli poswiece troszke czasu na jego zrobienie a nie na pstrykanie. kompakty sa coraz bardziej zaawansowane. robia coraz ładniejsze zdjecia. moze kiedys zastapia lustra? ktoz to wie? moze Panas G1 to poczatek konca luster a moze dopiero poczatek lustra w kazdym domu, zjazd cenowy jest juz widoczny od ponad roku. przynajmniej ja mam takie subiektywne wrazenie. wydaje mi sie ze lustrzanki cyfrowe sa cenowo dostepniejsze dla Kowalskiego niz były jeszcze przed 2 laty i dawniej.

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów