Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: 17-40 4L czy warto???

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Mam to szkło od ok pół roku i na 5d jest świetne, ale na cropie nie miałem i Ci nie powiem, a widzę że masz cropa. Myślę, że nie pokaże ono wszystkiego co potrafi na ff, lepiej kupić tamrona 17-50, tańszy, jaśniejszy, tylko budowa kiepska.
    5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58

Początki nałogu
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz_C Zobacz posta
    Mam to szkło od ok pół roku i na 5d jest świetne, ale na cropie nie miałem i Ci nie powiem, a widzę że masz cropa. Myślę, że nie pokaże ono wszystkiego co potrafi na ff, lepiej kupić tamrona 17-50, tańszy, jaśniejszy, tylko budowa kiepska.
    Ja używałem na crop z 400d a teraz z 50d. I mogę tylko powiedzieć, że himi napisał prawie sama prawdę, z małą uwagą - słońce w rogu kadru - bliki, ale i tak o wiele lepiej pracuje pod światło niż 70-200 4.0L

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malkontent Zobacz posta
    Ja używałem na crop z 400d a teraz z 50d. I mogę tylko powiedzieć, że himi napisał prawie sama prawdę, z małą uwagą - słońce w rogu kadru - bliki, ale i tak o wiele lepiej pracuje pod światło niż 70-200 4.0L
    Bliki....zobaczyłbyś bliki z Tamrona 17-35 lub Tokiny 12-24.C17-40 przy nich to mega cudo bez blików i strat kontrastu.Jasne,że można je złapać aczkolwiek są to sporadyczne sytuacje. Największym plusem tego szkła to kolory i kontrast a pod 5D nie widzę lepszego szkła do szerokich ujęć krajobrazowych.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Uprawnienia umieszczania postów