the silence is deafening
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
Witam. Po przeczytaniu wielu postów na forum miałem MEGA wątpliwości czy dokonany wybór był dobry. Padł na 50d. Po zakupie miałem wątpliwości co do AF. Pracował jakby identycznie z 20D… Dziś jednak fotografowałem turniej minihokeja na Torwarze II w Warszawie. 50D posiadam od października 2008 lecz jednak dopiero dziś dostrzegłem ZALETY tego modelu. Wątpliwości co do AF dziś ustąpiły… i to we współpracy z sigma 70-300 4-5,6 APO DG. Fotki sa megawspaniałem... Ten aparat zadziwia mnie każdego dnia… a 5d Mark II nadal nie ma![]()
Zamieszczam surowe zdjęcie z EOS-a 50D z obiektywem 70-200 f:4 L USM zrobione na rajdzie Barbórka wieczorem z nastawami czas 200 przesłona 4 ISO 1600, duży JPG-a, lampa wbudowana. Może komuś się przyda do porównania.
Link:
http://rapidshare.com/files/173401832/IMG_0614.JPG.html
W razie czego wrzuciłem jeszcze raz:
http://rapidshare.com/files/173586364/IMG_0614.JPG
Myślę że jeszcze powinieneś wrzucić z co najmniej dwa razy...
Również podzielam opinię co do 50D. Najlepszy aparat w swojej klasie: stosunek jakości do ceny na rynku od C. Świetny AF - bo full krzyżowy... Dla mnie 2 koronne argumenty, które przekonują, żeby przyjąć też tego konia (zamiast drogiego niewiele wnoszącego 5d mk2) do swojej stajni![]()
Ostatnio edytowane przez GINN ; 18-12-2008 o 16:30
przesiadłem się z 400d, więc również mam jeszcze kupę radości z używania nowej puchy i nie mam zastrzeżeń. Trochę zaskakuje mnie jednak Twoja euforia radości i sposób jej przedstawienia. Rozumiem jednak, że w Twoim przypadku masz/miałeś okazję popracować na puchach konkurencji, żeby obiektywnie potwierdzić ten "top" swojej klasy. Co do koronnych argumentów, to stosunek ceny i AF lepiej wypadają w poprzednim modelu - więc przyznam, że nie do końca rozumiem całego wywodu?
5D + grip + 50D + grip + C 70-200IS/2,8L + C 35/1,4L + C85/1,8 + C17-55/2,8 + 580 EX II + 430EX + slikpro330dx
Stosunek ceny do jakości i krzyżowy AF tak dla ścisłości
Kwestia jeszcze kto za ile go kupił
Tak się składa, że miałęm przyjemność z Ginnem kupować nową puchę jak i testować kilkakrotnie w studio i uważam, że koniec końców i wbrew co poniektórym to jest dobra pucha, a canon wcale nie taki gapami karmiony, że nie wie co wypuszcza. Co też potwierdzają już opinie niezależnych ludzi.
Co do 5DmkII - nie wiem, nie widziałęm, nie znam się :P
the silence is deafening