Strona 11 z 14 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 132

Wątek: Statywy Slik - opinie

Zablokowany

Domyślnie

Też mi bliżej do kulowej, jednak na wydatek ponad 600 bede musial zaczekac. Kolega z posta wyżej zachwala slicka 700, rzeczywiście taki czołg?

Początki nałogu Awatar mastercheat
    Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamut9 Zobacz posta
    rozumiem, ale może Mikolaj/Gwiazdor - się postarają.
    może warto jednak chwilę pobyc bez ...:rolleyes:
    jak przeczytasz mojego pierwszego posta w tym temacie to zobaczysz co mi chodziło po głowie...
    Statyw kupujesz na dłuuugie lata...

nie to akurat nie mikołaj.
    po prostu kompletuję sprzęcik, mam określony budrzet w którym muszę sie zmieścić. Jak jedną rzecz kupię lepszą to druga będzie gorsza...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Kolega z posta wyżej zachwala slicka 700, rzeczywiście taki czołg?
    tu ci nie pomoge - nie korzystalem.. ale wage ma spora w stosunku do maks. udzwigu.. tu znow troche lepiej wypada benro (a roznica w cenie to jakies 170zl)

Cytat Zamieszczone przez mastercheat Zobacz posta
    kompletuję sprzęcik, mam określony budrzet w którym muszę sie zmieścić. Jak jedną rzecz kupię lepszą to druga będzie gorsza...
    to lepiej nie kupuj - naprawde.. wydasz kase i po roku stwierdzisz ze jednak to nie do konca to o co chodzilo..

pospiech to zly doradca - odczekaj miesiac, dwa, przedefiniuj budzet i kup raz a dobrze :-)

Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta

to lepiej nie kupuj - naprawde.. wydasz kase i po roku stwierdzisz ze jednak to nie do konca to o co chodzilo..

pospiech to zly doradca - odczekaj miesiac, dwa, przedefiniuj budzet i kup raz a dobrze :-)
    wyszedłem z założenia, że jak się będę 2 miesiące miał zastanawiać nad statywem, to osiwieję, a nadal go nie będę miał a tak to może osiwieję(a może nie) męcząc sie z tym co kupiłem ale przynajmniej sobie za ten czas poużywam
    jak się nie nada to się sprzeda i kupi lepszy. Albo zostanie do czegoś innego (może jakieś małe studio się zacznie organizować, a wtedy na pewno się przyda).
    Kompletując cały sprzęt doszedłem do wniosku, że nadmierne rozczulanie się nad każdym elementem jest bardzo niezdrowe
    No bo statyw jest ich setki i teraz się człowiek 2 miesiące zastanawia czy ten a może tamten itd.
    Karty pamięci , może taka a może inna a może jeszcze inna
    Ładowarka i akumulatorki..
    Torbo…
    O szkłach i body już nie wspomnę…
    I tak się można 2 lata zastanawiać a tu ciągle coś nowego się pojawia a człowiek ciągle bez sprzętu…

Pozdrawiam wszystkich strudzony poszukiwaniami

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

wyszedłem z założenia, że jak się będę 2 miesiące miał zastanawiać nad statywem, to osiwieję, a nadal go nie będę miał

No bo statyw jest ich setki i teraz się człowiek 2 miesiące zastanawia czy ten a może tamten itd.
    nikt nie kaze sie zastanawiac przez 2 miesiace tylko przez ten czas odlozyc troche srodkow na lepszy (stabilniejszy) sprzet.. popdowiedzi na forum jest wiele - wybierz sobie jeden i oszczedzaj :-)

ale skoro juz postanowiles to kupuj.. tylko w sumie czemu sie pytasz "co kupic" skoro piszesz ze nie warto sie "rozczulac nad sprzetem" ;-) .. kup pierwszy lepszy i problem z glowy :-)

Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

nikt nie kaze sie zastanawiac przez 2 miesiace tylko przez ten czas odlozyc troche srodkow na lepszy (stabilniejszy) sprzet.. popdowiedzi na forum jest wiele - wybierz sobie jeden i oszczedzaj :-)

ale skoro juz postanowiles to kupuj.. tylko w sumie czemu sie pytasz "co kupic" skoro piszesz ze nie warto sie "rozczulac nad sprzetem" ;-) .. kup pierwszy lepszy i problem z glowy :-)

ano właśnie zapomniałem dodać ze już zamówiony velbon
    a pytam w zasadzie tylko dlatego, żeby się upewnić czy z 2 które upatrzyłem któryś nie jest znacząco gorszy. ale wychodzi na to że sa porównywalne.
    Jak bym miał kasę to bym się pewnie nie przejmowa tylko wziął Manfrotto + jakaś fajna głowica. niestety kasy brak, ale może z czasem... może sprzęcik zarobi na siebe jakoś...

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

ano właśnie zapomniałem dodać ze już zamówiony velbon
    Jaki model konkretnie?
    EOS + Speedlite

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Jak bym miał kasę to bym się pewnie nie przejmowa tylko wziął Manfrotto + jakaś fajna głowica..
    i bys przeplacil na nazwe ;-) .. MF jest dobre ale sa lepsze firmy/modele i to w bardzo porownywalnej/nizszej cenie :-)

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Jaki model konkretnie?
    w poscie 93 napisal ze chodzi o 250'tke :-) .. hmm.. 2 kg wagi i 4kg udzwigu to nienajlepszy wynik ale skoro juz kupiles - nich sluzy dorze :-)

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

... w poscie 93 napisal ze chodzi o 250'tke :-) ..
    Racja.

.. 2 kg wagi i 4kg udzwigu to nienajlepszy wynik ...
    Do tego dochodzi także "średnio atrakcyjna" cena.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 16-12-2008 o 14:41
    EOS + Speedlite

Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

tak Velbon Sherpa 250R

cena 239 zł. myślę że przyzwoita.

Strona 11 z 14 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów