Też mi bliżej do kulowej, jednak na wydatek ponad 600 bede musial zaczekac. Kolega z posta wyżej zachwala slicka 700, rzeczywiście taki czołg?
Też mi bliżej do kulowej, jednak na wydatek ponad 600 bede musial zaczekac. Kolega z posta wyżej zachwala slicka 700, rzeczywiście taki czołg?
tu ci nie pomoge - nie korzystalem.. ale wage ma spora w stosunku do maks. udzwigu.. tu znow troche lepiej wypada benro (a roznica w cenie to jakies 170zl)
to lepiej nie kupuj - naprawde.. wydasz kase i po roku stwierdzisz ze jednak to nie do konca to o co chodzilo..
pospiech to zly doradca - odczekaj miesiac, dwa, przedefiniuj budzeti kup raz a dobrze :-)
wyszedłem z założenia, że jak się będę 2 miesiące miał zastanawiać nad statywem, to osiwieję, a nadal go nie będę miała tak to może osiwieję(a może nie) męcząc sie z tym co kupiłem ale przynajmniej sobie za ten czas poużywam
jak się nie nada to się sprzeda i kupi lepszy. Albo zostanie do czegoś innego (może jakieś małe studio się zacznie organizować, a wtedy na pewno się przyda).
Kompletując cały sprzęt doszedłem do wniosku, że nadmierne rozczulanie się nad każdym elementem jest bardzo niezdrowe![]()
No bo statyw jest ich setki i teraz się człowiek 2 miesiące zastanawia czy ten a może tamten itd.
Karty pamięci , może taka a może inna a może jeszcze inna
Ładowarka i akumulatorki..
Torbo…
O szkłach i body już nie wspomnę…
I tak się można 2 lata zastanawiać a tu ciągle coś nowego się pojawia a człowiek ciągle bez sprzętu…
Pozdrawiam wszystkich strudzony poszukiwaniami![]()
nikt nie kaze sie zastanawiac przez 2 miesiace tylko przez ten czas odlozyc troche srodkow na lepszy (stabilniejszy) sprzet.. popdowiedzi na forum jest wiele - wybierz sobie jeden i oszczedzaj :-)
ale skoro juz postanowiles to kupuj.. tylko w sumie czemu sie pytasz "co kupic" skoro piszesz ze nie warto sie "rozczulac nad sprzetem" ;-) .. kup pierwszy lepszy i problem z glowy :-)
ano właśnie zapomniałem dodać ze już zamówiony velbon
a pytam w zasadzie tylko dlatego, żeby się upewnić czy z 2 które upatrzyłem któryś nie jest znacząco gorszy. ale wychodzi na to że sa porównywalne.
Jak bym miał kasę to bym się pewnie nie przejmowa tylko wziął Manfrotto + jakaś fajna głowica. niestety kasy brak, ale może z czasem... może sprzęcik zarobi na siebe jakoś...
i bys przeplacil na nazwe ;-) .. MF jest dobre ale sa lepsze firmy/modele i to w bardzo porownywalnej/nizszej cenie :-)
w poscie 93 napisal ze chodzi o 250'tke :-) .. hmm.. 2 kg wagi i 4kg udzwigu to nienajlepszy wynik ale skoro juz kupiles - nich sluzy dorze :-)
tak Velbon Sherpa 250R
cena 239 zł. myślę że przyzwoita.