Strona 37 z 56 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 551

Wątek: [gunia1990] wokół mnie

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    przez starszych :P

co masz lub kogo masz na mysli piszac ''starszych'' bop chyba nie rodzicow co?
    Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereli
    Canon? moze niedlugo!

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Rodziców, a co? Są starsi. Potocznie używam tego określenia, bo "starzy" jest dla mnie zbyt wulgarne. Za to "rodzice" jest zbyt niemłodzieżowe.

Guniu, przepraszam za OT, ale jak pytają, to trzeba odpowiedzieć.

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

spoko, jż pisałam, że OT toleruję, byleby bez wyzwisk itp. i by nie ciagnął się jak u ciebie

co do zarobku... Próbowałam, nawet byłan na rozmowie, ale powiedzieli, że maturzystka ma średnie szanse ze studentami ASP... No i nic z tego nie wyniknęło...

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gunia1990 Zobacz posta
    ale powiedzieli, że maturzystka ma średnie szanse ze studentami ASP...
    Gorszej bzdury, to ja w życiu nie słyszałem..:-? Co z tego, że Ty jesteś maturzystka, a oni studentami ASP? ktoś miałby miec przez to mniejsze szanse na zarobek? denerwujące jest to kierowanie się kryterium wieku w róznych dziedzinach sztuki na zasadzie "jesteś młodsza, nic nie wiesz, nie nadajesz się.." Mędrcy tego świata się znaleźli..
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Moja kariera :
    Pierwsze 60zł zarobione "oficjalnie" : statystowałem w "Magicznym Drzewie" Reżyser mówił tylko, żebym uważał żeby mi aparat nie spadł podczas biegania, bo on za niego nie będzie płacił :P

Zgarnęli mnie do portalu informacyjnego na pierwszym koncercie, który robiłem lustrzanką.

Pochodziłem rok po wydarzeniach, zrobiłem około 80 fotorepo, na razie za darmo/za wejściówki do multikina/obiady w greenwayu :P

Przyszły wakacje, fotoreporterzy gazetowi zaczęli się mnie wypytywać czy nie przyjdę do nich na praktyki. Wybrałem jedną z trzech ofert i porobiłem 2,5 miesiąca, tym razem już za kasę.

W połowie wakacji znajomy zaproponował mi kręcenie ślubów jako że ma dublujące, a nawet triplujące się terminy.

W międzyczasie byłem na wycieczce z biura podróży, szef widział, żem poważny fotograf i chciał zobaczyć zdjęcia. Pokazałem i kupił kilkanaście do katalogu z ofertami wycieczkowymi.

W zeszłą wiosnę zrobiłem szkole zdjęcia klasowe razem z jednym kumplem, w tym roku poczułem się na tyle na siłach, że zrobiłem im klasowe samemu. W przyszłym roku do oferty dorzucę pewnie jeszcze paszportowe i dowodowe.

Jak widać : idzie bez kwalifikacji zarabiać kasę. Mniej niż oczekiwałbym jako człowiek o 5-10 lat starszy, ale jak na swój wiek to i tak dużo. Trzeba tylko od czegoś zacząć, pokazywać się, wpychać się, pytać się, po prostu być, a dalej już samo poleci.
    Ostatnio edytowane przez micles ; 14-12-2008 o 23:39

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Rodziców, a co? Są starsi. Potocznie używam tego określenia, bo "starzy" jest dla mnie zbyt wulgarne. Za to "rodzice" jest zbyt niemłodzieżowe.
    fajny masz szacunek do rodzicow, ale to nie moja sprawa
    Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereli
    Canon? moze niedlugo!

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FOTOGRAF Zobacz posta
    fajny masz szacunek do rodzicow, ale to nie moja sprawa
    Po pierwsze - brak konsekwencji - nie Twoja, ale nos wtykasz!
    Po drugie - ja żadnego braku szacunku nie widzę, sformułowanie "starsi" w odniesieniu do rodziców jest zwyczajne, już moje pokolenie go za młodu używało. Mój syn też tak o nas, rodzicach mówił, jak miał naście lat i ja w tym żadnych braków nie czułam, poza brakiem oryginalności.
    Rodzice to nie bogowie, ale zwykli ludzie.
    Po trzecie - czemu się czepiasz Miclesa? Bo taka moda? Czujesz się lepszy dzięki temu?
    Nie gniewaj się Fotograf, ale od prawie 50 lat wkurza mnie łatwość i powszechność biegania ze stadem, może Cię tą uwagą zachęcę do biegania mniej zadeptanymi ścieżkami? :-D
    (Sorry Guniu)

Miasto
    Poznań

Domyślnie

nic nie szkodzi Ewa

co do zarobku - oczywiście, zgłosiłam sie jako fotograf darmowy, nie chciałam z tego kasy, tylko doświadczenia, a może potem by mi płacili.. niestety, nie udało się...

Coś już napisał Awatar fotosc
    Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

ja tylko przypadkowo sprzedalem kilka fotem , przymierzalem sie do zrobienia kalendarza juz z 2 lata temu i jeszcze do tej pory nie zrobilem , a wiem ze na tym mozna sporo zarobic

gunia troche nie wypada abym cie sponsorowal

Miasto
    Poznań

Domyślnie

no ale to tak jednorazowo się nie da ? ;>

Strona 37 z 56 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów