Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 55

Wątek: 20d czy 1000d - dylemat

Coś już napisał
    Miasto
    Podkarpackie

Domyślnie

dzieki wszystkim za pomoc i wskazowki.

bede dogrywal transakcji tego 20D i mysle ze bede zadowolony.

Nigdy nie mialem okazji trzymac w rece 20D ale mysle ze tak jak mowicie, konstrukcja jest lepsza i nie jest to taka zupelna zabawka.

co do fotek to bede pstrykal i sie uczyl, a cierpliwosc mam duza takze mysle ze z czasem dam sobie rade.

pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Patryk_mirek Zobacz posta
    btw Mellan -mylisz się, potem jest już tylko gorzej bo dokupujesz drogie obiektywy
    Gorzej? Drożej raczej, ale nasze drogie hobby już tak ma :-D
    C-F-K - forever

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pianista Zobacz posta
    Nigdy nie mialem okazji trzymac w rece 20D ale mysle ze tak jak mowicie, konstrukcja jest lepsza i nie jest to taka zupelna zabawka.
    Nie zawiedziesz się. Pozdrawiam.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Domyślnie

tak jeszcze niepotrzebnie się wtrącając:
    20d ma dwa kółka a 1000d tylko jedno :P
    (jak sie przyzwyczajam do dwóch kółek nastaw w analogowym 50e to ciężko mi wrócić do sterowania mojego 350d)
    poza tym zdjęcie 1000d nie różni się zbytnio od tych wygenerowanych komputerowo obrazków(serio, tak samo sztucznie wygląda):P
    jeśli nie stać by Cie jednak było na 20d to poleciłbym 400/450'tkę
    C 50D, C 350D, C 50E. Słoiki: kit, S 10-20 f/4-5,6, T 28-75 f/2.8, C 50mm f/1.8, C 85mm 1.8, Sigma 70-200 f/2.8, 580EX

Regulamin pkt 8.

Domyślnie

1000D zdecydowanie
    20D to już przestarzała technologia Digic II , na dodatek może mieć natrzepane kilkadziesiąt tys kliknięc
    a przynajmniej 1000D jest nowy
    Canon 50D + Tamron 17-50 f2.8 + Metz 48AF-1 digital

Coś już napisał
    Miasto
    Podkarpackie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elektr-foto Zobacz posta
    1000D zdecydowanie
    20D to już przestarzała technologia Digic II , na dodatek może mieć natrzepane kilkadziesiąt tys kliknięc
    a przynajmniej 1000D jest nowy
    Czyli twoim zdaniem 1000d jest zdecydowanie lepszym aparatem?
    jesli chodzi o uzywki to bede polowal na 20D ktory nie jest wyeksplatowany.

Jestem ciekaw twojej opini ze 1000d bedzie lepszy, prosze o jakies informacje na ten temat bo byc moze myle sie wybierajac 20D.

pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pianista Zobacz posta
    ... 1000d jest zdecydowanie lepszym aparatem?
    Lepszy/gorszy to pojęcia względne. Wszystko zależy od tego dla kogo ma być to aparat oraz do czego ma być wykorzystywany. Poniżej zamieszczam link do porównania 20D oraz 1000D (jest tam mały błąd a mianowicie 20D posiada procesor obrazu Digic II a nie Digic III jak to jest zaznaczone).

http://www.optyczne.pl/porownaj.php?...d0=34&add1=711
    EOS + Speedlite

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeżeli nie oczekujesz dużo od aparatu i nie masz zamiaru zajmować się poważniej fotografią to bierz 1000d. Ja miałem przez jakiś czas 20d teraz mam 40d i wiem że nigdy nie przesiadłbym się na serie xxxd. Seria xxd dużo lepiej leży w dłoni, ergonomia też moim zdaniem jest dużo lepsza. Piszesz że chciałbyś robić portrety i krajobrazy. Ja bym brał 20d + 50/1.8 w sam raz do portretów a później dokupił jakiś szeroki kąt to krajobrazów.

Domyślnie

mimo tego, ze sam mam, stary juz jednak, model dwucyfrowy, radzilbym ci poszukac 400d zamiast tej 20tki i 1000d.
    20d musial zrobic juz wiele zdjec. Ma stary procesorek jak wspomniano, do podgladu maly ekranik (co niby nie przeszkadza ale...), matryce do czyszczenia i migawke, ktora swoje przeszla. Ze szklami, ktore podane byly w zestawie wyzej to zadna rewelacja.

1000d to model nizej niz 450 i nawet 400. To jest lustrzanka dla tych co "chca sprobowac". Z kitem to zupelna pomylka, chyba, ze chcesz is, to juz troszke lepiej...

400d mamy na wyposazeniu w pracy i w czerwcu awaryjnie ten korpus z tamronem transstandard pociagnal studyjna calodniowa studyjna sesje z muzykami, instrumentami itd. Zdjecia sa bez zarzutu, musialem tylko zmienic ustawienia migawki wzgledem pomiarow recznego swiatlomierza, bo na kilkunastu zdjeciach pokazala sie dziwna jednostronna winieta, ktora byla po prostu cieniem lustra.
    :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ::::::::::
    A co do brawury kolegow: ani jednego ani drugiego lepiej nie upuszczaj na glebe, bo ci wszystkie legendy legendy o aparatach, ktorymi mozna wbijac gwozdzie, szybko rozwieja (...a i tak legenda o gwozdziach dotyczyla Nikona, he he)
    ║ 50D i 30D + graty ║

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Seria xxxD/xxxxD to ENTRY-level, maxymalnie obrzezane amatorskie lusterka dla kogoś kto albo ma małe wymagania, albo zaczyna zabawę z foto. Poza tym ochydny wszędobylski i trzeszczący plastik. No ale co kto lubi
    Na serii xxD można już pracować jak człowiek... Serię xxxD pozostawiam w sferze amatorskiej/hobbystycznej (co nie znaczy że gorszej - każdy ma swoje wymagania wzgl. aparatu, dla jednego taki entry-level będzie wystarczający, dla innego nie). Choć i tak jestem zdania, że jak ktoś poważniej, mimo że nawet nadal hobbystycznie traktuje fotografię, to posiadając xxxD, zmieni go prędzej czy później na coś z wyższej półki
    Pozdrawiam.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów