Ja czytalem. Zalamalem sie. Slowo test to za duzo powiedziane
Ja czytalem. Zalamalem sie. Slowo test to za duzo powiedziane
canon
Jaki specjalista, taki test.
Najbardziej rozwaliły mnie stwierdzenia o "dopracowanym" szumie i wadzie w postaci braku wbudowanej lampy.
R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty
troche szkoda, ze baterie nie sa kompatybilne.... Co do rozpietosci tonalnej - czy macie jakies porownanie do 5d ? Tzn czy jes ona wieksza, porownywalna czy mniejsza ?
śluby, studio - Poznań
5dmkII, 12-200mm w 5 szklach
Czy ktoś mógłby udzielić mi informacji jak duże rawy generuje nowa piątka. Jakie będą tify w Pro Foto 16 bit.
Wydawawało mi się że 5dII będzie dla mnie naturalnym wyborem (mam 40d)
tymczasem teraz skłaniam się do wyboru starej piątki !
I nie chodzi tutaj o cenę, bo różnica 2,5tys. nie rzuca na kolana.
Z tego co widzę obrazek z 5dI pozostaje cały czas niedościgniony...
(mniej mnie interesują mpx, video czy nawet AF) - chodzi mi o efekt !
A odnośnie 5dII - właśnie rozmiawiałem z kumplem który pracuje w dużej agencji foto. i wie co w trawie piszczy, - powiedział mi że nie "macał" jeszcze nowej piątki bo w zasadzie w pl. ich nie ma (z normalnego źródła) - jest wstrzymana produkcja (coś jest podobno uwalone).
Stwierdził nawet, że jej cena nie tylko nie spadnie, ale wzrośnie !!! - jak tylko wypuszczą poprawioną (bez błedu) wersję.
Doradził też od siebie żebym brał 5dI...
---> jeżeli ktoś twierdzi że 5dII daje lepszy (ostrzejszy itp) obrazek to prosze o sample !!!!
EJ...........ja tez o tym slyszalem.... nie pytam skad Ty slyszales, i tez nie powiem ale to zastanawiajace
Ale co do ponoszenia ceny to juz by przegieli troche jednakKto to kupi.
Czyzby podobny blad jak w 1D III? Ech w latach 70-80-90 to robili sprzet , wtedy bylo wszystko Japan.a teraz co china-Thailand itp![]()
"---> jeżeli ktoś twierdzi że 5dII daje lepszy (ostrzejszy itp) obrazek to prosze o sample !!!!"
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=30250188 tu masz zdjęcie porażające detalami (ten link podał habakuk 2 strony wcześniej) do tego masz jeszcze zdjęcia kubamana.
5d+5d mark II+ S35A+C 85 f/1.8 + C 20-35 f/3.5-4.5, C 70-210 3.5-4.5 580 ex II, YN 565 EX (czasem 17-40 L i 50 f/1.4), arsat 80/2.8 tilt
mi nie chodzi o oglądanie zdjęcia z lupą, o ilośc szczegółów w dobrych warunkach itp.
oglądam zdjęcia jako całość, a oglądając nawet miniaturki ze starej piątki (mowa o dobrych fotach) widać na nich tą hmm... magię
nie wgłębiając się w detale, zmniejszmy zdjęcia z 5dI i 5dII - powidzmy do szer. 800pix. i wtedy porównajmy efekt, taki na pierwszy rzut oka !
Nie interesuje mnie z której matrycy wyjdzie więcej zmarszczek, ale z której wyjdzie ładnieszy OBRAZEK !!!
Ale Ty pierdoły piszesz. Jak chcesz zmniejszac zdjeica do rozmairu obrazka pocztowego to kup kamere internetowa pewnie da podobny efekt. Zastanow sie zanim znowu cos tu napiszesz...
Canon EOS 5D + Canon 400D + Canon EF 17-40/4L + Canon EF 35/2 + Canon EF 50/1.4 + Canon EF 85/1.8 USM + Canon EF 70-300/4-5.6 IS + Canon Speedlite 580EX + Sandisk Extreme III 20GB + Lowepro Stealth Reporter D200AW
Galeria Thunder | ...Konica-Minolta D5D, Sony A100...