Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    . . Dzisiaj wiarygodnośc i rzetelność sprzedawcy to największy kapitał jaki posiada bo to przekłada sie na ilość STAŁYCH KLIENTÓW.
    To ja chciałbym ostrzec wszystkich, którzy w to wierzą - zamówiłem w przedsprzedaży MK3 u oficjalnego dystrybutora, posiadającego sieć sklepów "Canon". Po potwierdzeniu dostępności pojechałem po towar i okazało się że jest "wielu innych" chętnych na mój egzemplarz i jeśli chcę go kupić muszę dopłacić 650pln. Z nową 5ką może być podobnie...
    Ostatnio edytowane przez Olgierd ; 28-11-2008 o 16:02

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olgierd Zobacz posta
    Po potwierdzeniu dostępności pojechałem po towar i okazało się że jest "wielu innych" chętnych na mój egzemplarz i jeśli chcę go kupić muszę dopłacić 650pln. Z nową 5ką może być podobnie...
    teraz wiesz przynajmniej gdzie zakupów robić wiecej nie bedziesz. i w ten sposób sklep o którym wspominasz nie tylko nie zarobił na Tobie dodatkowych 650 zł ale stracił dużo, dużo wiecej kasy.

masz na forum kilku zaufanych sprzedawców. zamiast eksperymentować poprostu sporo ludzi kupuje u nich . śmiem twierdzić że numer jaki opisujesz u żadnego z nich nie mogłby mieć miejsca.
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 28-11-2008 o 16:05

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    teraz wiesz przynajmniej gdzie zakupów robić wiecej nie bedziesz. i w ten sposób sklep o którym wspominasz nie tylko nie zarobił na Tobie dodatkowych 650 zł ale stracił dużo, dużo wiecej kasy
    Zarobił, a ja nie żałuję zakupu - od półtora roku mam to, czego nie udało się "wrzucić" do nowej piątki
    Wtedy jednak zabolało
    Ostatnio edytowane przez Olgierd ; 28-11-2008 o 16:07

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olgierd Zobacz posta
    Zarobił, a ja nie żałuję zakupu - od półtora roku mam to, czego nie udało się "wrzucić" do nowej piątki
    no to juz twoja decyzja. ja w sklepie który stosuje takie metody nawet kabelka synchro za 5 zł bym już nie kupił. nie wiem. może to ja za dużo wymagam . ot poprostu kupieckiej solidności mi sie zachciało. stary a głupi :-(

Coś już napisał Awatar wacho

Domyślnie

będzie lekki "OT" - ale nie do końca:

mam obecnie 40d i na pewno dokupię FF (pewnie 5dII)
    mam 4 szkła i trzy z nich musiałem ustawiać (naostrzyć) do body na Żytniej (nawet 24-105 nieźle mydliło - miało FF)

co będzie z używaniem tych szkieł z dwiema puszkami ?
    - czy można każde z nich ustawić tak aby wspópracowało jak należy z 2 body, czy też jak ustawie je pod nową puchę, to ze starą już nie będzie śmigało poprawnie ??
    (wolę o to nie pytać na żytniej bo to są ludzie mało pomocni i pewnie coś mi rzucą na odwal się...)

Uzależniony

Domyślnie

wacho - nie ustawia się szkieł pod body tylko body pod szkła. w przeciwnym razie są potem takie kwiatki...
    co do drugiego body 5DMKII - jeśli zakres regulacji pozwoli na odpowiednie skalibrowanie w body to problemu być nie powinno. ale musisz to sprawdzić osobiście bo nie wiadomo co pokręcili "specjaliści" na Żytniej w szkłach...
    wtedy masz wyregulowane pod stare 40D a pod piątkę wyregulujesz sobie w body.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów