Strona 2 z 30 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 291

Wątek: futeraly na obiektywy przypinane do paska

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Uzywam Lowepro i polecam. Solidnie wykonane, dozywotna gwarancja. Wg mnie duza zaletą jest możliwość noszenia szkiel przy pasku lub w dowolnym plecaku. Odpada koniecznośc zakupu torby i/lub plecaka foto.

Bywalec Awatar mssk
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Mam kilka pokrowców na obiektywy z Lowepro które doczepiam do paska lub do plecaka.
    Zdecydowanie mogę polecić. Jeśli ktoś chciałby wieszać dużo szkiełek i to tych ciężkich to polecam specjalny pas z szelkami lub kamizelką z Lowepro. Sam się nad tym zastanawiam.\
    Przy zakupie wszyscy patrzą generalnie na wykonanie i czy się mieści obiektyw. To SUPER! Ale zwróćcie uwagę na jeszcze jedną rzecz. Dopnijcie sobie pokrowiec do paska z boku lub z "lekko" z tyłu i spróbujcie do niego wkładać obiektyw i go wyjmować.
    Wybierzcie ten pokrowiec, do którego najwygodniej Wam się obiektyw wkłada i najwygodniej się z niego wyjmuje.

Co do producentów, to widziałem ostatnio fotoreportera z pokrowcami DOMKE.
    Ostatnio edytowane przez mssk ; 13-11-2008 o 11:15
    Regulamin pkt 8.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/item470527456_pokr...1usztywni.html Pokrowce te nie są przypinane do paska - być może producent na życzenie klienta dorobi szlufkę.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Początki nałogu Awatar Szczur88
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Używam systemu Lowepro (kamizelka+pas+lens case'y+dodatki) i bardzo sobie ten system chwalę, mimo niemałych pieniędzy, jakie w to wpompowałem, nie żałuję wydatku, świetna rzecz.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

a propo tego - http://allegro.pl/item470527456_pokr...1usztywni.html

pytalem doszyje , mial nawet info o tym dac na aukcji , jesli ktos kupi to niech da znac jak to sie sprawdza i jaka jakosc ;]
    no comment...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Czy ktos wiec gdzie w Lodzi mozna Lowepro Slip Lock futeraly dostac , sprawdzic przed zakupem ?

W czym trzymacie lampe ?
    no comment...

Początki nałogu Awatar Szczur88
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Lampy trzymam w takim czymś:

http://lowerpro.pl/lowepro-film-organizer-p-111.html

włażą spokojnie dwie, do tego zapasowe baterie, filtry, jakiś klocek czasami, a w zewnętrznej kieszeni karty do aparatu.
    www.t-jack.pl
    Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.

Początki nałogu Awatar DonBolano
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    Taki futerał dostałem wraz z 70-200 2,8 IS i myślałem, że będzie praktyczny. Niestety, osłonę trzeba przekładać lub chodzić bez bo się nie mieści. Do tego dochodzi również ciężar szkieł które obciążają pasek i zwyczajnie spodnie się zsuwają nieco.
    Jeśli nie przeszkadza Ci nieco kowbojski wygląd i powyższe zastrzeżenia... czemu nie, kup-spróbuj.
    Mowisz o oryginalnym futerale na obiektyw? Bo ja mieszcze tam obiektyw z zalozona (odwrotnie) oslona p/sloneczna i jest ok.
    Na świat spoglądam przez armatę...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Moze ktos mi zweryfikuje czy zestaw ktory wybralem sprawdzil by sie ( sprzet body 5d , 17-40 bez oslony , 85 1.8 , lampa 430ex , karty/aku )

- Lens Case 1M
    - Lens Case 1N
    - Rezo TL210 ( body + aku/karty )
    - Bottle Bag ( lampa ;] )

Razem 160 zl

Bottle Bag ma nieco inne przeznaczeni ale lampa wejdzie , dobrze powinna sie ulozyc i nie bedzie az tak odstawac jak odpowiedniej wielkosci torba , a i tak po ubraniem bede mial ( przynajmniej kurtka ) , no i jak lampa zbedna bede mogl szklo wsadzic , poprostu wydaje mi sie to stosunkowo uniwersalne.

Wzglednie mysle o Lens Case 4S na 17-40+oslona ( a 1N pojdzie na mala stalke )
    no comment...

Strona 2 z 30 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów