Strona 272 z 315 PierwszyPierwszy ... 172222262270271272273274282 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 711 do 2 720 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Dzięki. Rewelacyjna gra GO.

BTW: Teraz spodziewam się scenariusza rodem z kamer: 5DIII - 60/120 kl/s w cenie $2k, może nawet bez lustra.

Szkoda, że koleś nie podpiął 12-14mm czy szkieł, których bokeh ma specyficzny charakter - 200/1.8 czy 85L.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 24-11-2008 o 12:04
    the silence is deafening

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    szczerze - to ja tez jestem w szoku. U nas nikt aż tak jak tu nie wychwala nikonów, wytykają im same niedoróbki. A są zachwyceni 24 MPx w 5Dmk2 (choć robią max A4)
    Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma.
    Ja czasami dla odstraszenia od canona to mógłbym linkowac ten watek.
    Myślałem, że w tym wątku nic nie napiszę, bo:
    1. nie mam zamiaru kupić 5DM2 (brak finansów, ale w przyszłości kto wie...)
    2. nie nacisnąłem ani razu spustu migawki 5D (więc nie mogę porównywać a tym bardziej się wypowiadać)

ale...

cieszę się, że to forum znalazłem, bo forumowicze rozkręcą mentalnie każdy sprzęt do ostatniej śrubki, "wyrzygają" wręcz jego wady i skręcą części z powrotem. I potrafią to nawet ze sprzętem, którego nie ma! :-)
    A tak na poważnie to lubię to forum ze względu na jego techniczność w podejściu do sprawy. Chyba nigdzie nie znajdzie się tylu szczegółowych informacji co tutaj.
    Obserwuję wątek, bo ciekaw jestem jak bardzo 5DM2 zaskoczy forumowiczów. I w którą stronę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    cały ten watek sprowadza sie do kasy; jak kogoś nie stać to usiłuje sobie wmówić jaki to mk II jest do **** bo filmy kręci.
    Mylisz się. Mnie na przykład stać na ten aparat i planowałem go kupić, ale po przeczytaniu specyfikacji technicznej odechciało mi się i podobnie jak MMM uważam, że jest to aparat, który nie wnosi niczego nowego. Wypuszczając nową wersję tego samego modelu Canon nie poprawił żadnej z wad poprzednika, a jedynie dodał trochę bajerów, a ponieważ mam już swoje lata to takie bajery w ogóle mnie nie podniecają.

Podobnie jak MMM mam czym fotografować i dlatego mogę sobie pozwolić na czekanie na coś co będzie bardziej zaawansowane z fotograficznego punktu widzenia niż stare 5D. 5DmkII takim aparatem niestety nie jest. Aha i odpuść sobie pisanie, że mogę kupić 1Ds.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    szczerze - to ja tez jestem w szoku. U nas nikt aż tak jak tu nie wychwala nikonów, wytykają im same niedoróbki
    No Jacku, nie wiesz, że trawa zawsze bardziej zielona jest u sąsiada za płotem?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    No Jacku, nie wiesz, że trawa zawsze bardziej zielona jest u sąsiada za płotem?
    A i żona sąsiada jakby łaskawszym okiem na nas spogląda...
    Tylko, że sąsiad przy piwku inną rozsnuwa opowieść :-D

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    planowałem go kupić, ale po przeczytaniu specyfikacji technicznej odechciało mi się i podobnie jak MMM uważam, że jest to aparat, który nie wnosi niczego nowego.
    Nie o to chodzi by wnosił - imho - chodzi o to, że aktualni klienci firmy z 5D w torbie zostali na lodzie: brak upgrade'u tj. 3D a ci z kropem mają 5D/5DII - konkretny przeskok jakościowy.
    Czytając posty Kubamana na forum obok, mam wrażenie, że Canon wymyślił już sposób jak wydusić z klientów kolejną ósemkę za czwartą generację z es w środku.
    the silence is deafening

Uzależniony

Domyślnie

No to i ja ponarzekam - mnie najbardziej brakuje solidnie wykonanej, w pełni uszczelnionej, świetnej ergonomicznie puszki coś a'la wspomniany Nikon D700.

Pojąć nie potrafię dlaczego Canon tłucze tę samą puszkę już ok wielu, wielu lat począwszy chyba od 10D - przecież to w kółko niemalże prawie to samo, dorzucą czasem jakiś durny guziczek i krzyczą o rewolucji...
    Już nie mówię o trochę choćby lepszym AF (ten w 5D mi akurat prawie odpowiada), lepszym LCD bo to na dzień dzisiejszy norma w każdym systemie.
    Ale oni nie potrafią zrobić nawet cholernych uszczelnień tylko wciskają jakieś gąbeczki tandetne jak w 40/50D...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Odpowiedź jest wciąż, zawsze i wszędzie ta sama: bo nie musi!
    Ja będzie musiał, to wypuści 3D takie jak trzeba.
    Ktoś pisał już (gietrzy?), że na rynku kamer video Canon naprawdę "wsłuchuje się w potrzeby użytkowników", bo tam do lidera mu daleko...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    Mylisz się. Mnie na przykład stać na ten aparat i planowałem go kupić, ale po przeczytaniu specyfikacji technicznej odechciało mi się i podobnie jak MMM uważam, że jest to aparat, który nie wnosi niczego nowego. Wypuszczając nową wersję tego samego modelu Canon nie poprawił żadnej z wad poprzednika, a jedynie dodał trochę bajerów, a ponieważ mam już swoje lata to takie bajery w ogóle mnie nie podniecają.

Podobnie jak MMM mam czym fotografować i dlatego mogę sobie pozwolić na czekanie na coś co będzie bardziej zaawansowane z fotograficznego punktu widzenia niż stare 5D. 5DmkII takim aparatem niestety nie jest. Aha i odpuść sobie pisanie, że mogę kupić 1Ds.

Dlaczego patrzycie na dodane funkcję jako bajery ? Są to narzędzia, które skłaniają potencjalnego nabywcę do zakupu.

Ile było narzekania na FF/BF - temat praktycznie znikł z powierzchni
    Słaby wyświetlacz - temat znikł

Opcja Video - dla mnie spadła jak na zamówienie.
    Oprócz robienia zdjęć produktów też kręcimy krótkie filmy pokazowe. Był w planach zakup jakiejś lepszej kamery. 5Dm2 wpasował tu się jak marzenie super manipulowanie głębią ostrości i niskie szumy.

Jak sądzę opcja video dla wielu użytkowników jest dużym plusem.
    Jeśli komuś przeszkadza ta opcja jego zmartwienie, mi od razu podcięła myśli o D700.

Jakby zmienili AF do by nie było D3 i o czym by się rozmawiało na forum

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Laminat Zobacz posta
    Ile było narzekania na FF/BF - temat praktycznie znikł z powierzchni
    Ale gdzie znikł? Puszki jeszcze nie ma w sprzedaży, trudno żeby temat się w ogóle pojawił.
    Temat będzie na pewno bo kalibracja w 5D2 nadaje się w najlepszym przypadku do obiektywów stałoogniskowych. Zooma, który ma FF/BF tylko na jednej ogniskowej już skalibrować się nie da, więc taka kalibracja nie rozwiązuje wszystkich problemów.
    Miałem kiedyś takiego 17-40, który miał BF na 17mm i FF na 40mm. 5D2 nic by tutaj nie pomogło, i tak pozostaje użeranie się z serwisem na Żytniej.

Strona 272 z 315 PierwszyPierwszy ... 172222262270271272273274282 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów