Próbowałeś odinstalować soft canona i zainstalować ponownie?? Może update softu pomoże?? Sterowniki skąd?? Hmmm, zastanówmy sie... może z internetu?? Tak! W tym może coś być! Spróbuj w necie poszukać! Ehhhh...??:
Próbowałeś odinstalować soft canona i zainstalować ponownie?? Może update softu pomoże?? Sterowniki skąd?? Hmmm, zastanówmy sie... może z internetu?? Tak! W tym może coś być! Spróbuj w necie poszukać! Ehhhh...??:
20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R
czemu na forach znajduja sie osoby z tak sarkastycznym podejsciem do problemu? jak wiesz MackuH, bo jestes dlugo na Canonie, by poprosic o pomoc wypada poszukac najpierw ewentualnej odpowiedzi na forum a dopiero potem "zasmiecac" cenne miejsce na serwerze swoimi tematami. powinienes tez wiedziec ze raczej nie potrzeba zadnych sterownikow by zainicjowac komunikacje po zlaczu USB. systemy robia to "od siebie". canon nie daje zadnych sterownikow do S5IS. niema ich na zadnej stronie canona, nie udalo mi sie ich znalezc w necie, pomimo godzin poszukiwan. stad moja prosba o pomoc zanim oddam aparat do serwisu. szkoda ze potraktowales ja z kpina. moze powinienes lepiej poznac zasady udzialu w forach. ...generalnie chodzi o pomoc innym.
Zgadza sie, dlatego wypowiadam sie na kanwie moich doświadczeń z tym system. Nie od wczoraj tez mam do czynienia z protokołem USB i wiem, że sytuacja, którą masz u siebie, może mieć wiele przyczyn i sugeruję różne rozwiązania, które swoją drogą, sam kiedyś stosowałem, raczej z pozytywnym skutkiem.
http://software.canon-europe.com/products/0010469.asp
Tak jak pisałem wcześniej, spróbuj zrobić update.
Dzieki za troske, ale radzę sobie całkiem dobrze![]()
20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R
MackuH
dziekuje ze zajal Cie ten temat, moze wyplyna z tego kozysci dla tego watku.
na stronie canona: http://software.canon-europe.com/products/0010469.asp sterowniki sa do win2000, chyba nie beda raczej pasowaly do XP, reszta to gadgety.
mozna jeszcze znalezc do S1Is ale one tez nie pasuja.