Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Canon 10D nie uruchamia się

Domyślnie Canon 10D nie uruchamia się

Witam.

Dziś rano wyszedłem z domu, z moim w zasadzie nowo zakupionym Canonem na szyi. Pstryknąłem ok. 400 zdjęć po czym wróciłem do domu. Aparat chwilę leżał zawinięty w kurtkę, żeby wyregulować go termicznie. Wyjąłem go po ok. 10min po czym zacząłem oglądać zrobione wcześniej zdjęcia. Obejrzałem je i wyłączyłem aparat. Gdy próbowałem go uruchomić następnym razem, nie zareagował. Pomyślałem, że może to wina baterii w aparacie, więc naładowałem ją do pełna (wracając do domu miałem na wyświetlaczu 50% naładowania baterii). Niestety, to też nie pomogło.

Czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem?
    Czekam na pomoc,
    pozdrawiam.
    -3,5D na oku.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Hmmm..., a sprawdzałeś czy ta bateria się rzeczywiście ładuje? Bo u mnie jak jeden z zamienników "wyzionął ducha" to dokładnie tak się to objawiało. Bateria naładowana, a aparat "martwy".
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

No właśnie, przed chwilą znajoma podrzuciła mi ten pomysł :-D
    Zobaczymy, aku rzeczywiście dziwnie się zachowuje (był naładowany na full, teraz dioda na ładowarce miga tak, jakby naładowany był poniżej 50%), polatam po okolicznych zakładach foto, może znajdę taki aku (rzeczywiście, mam zamennik!), bo na zakup nowego w moim mieście nie mam co liczyć

Dzięki za odpowiedź,
    pozdrawiam!
    -3,5D na oku.

Początki nałogu Awatar Pirx

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bananowy Zobacz posta
    polatam po okolicznych zakładach foto, może znajdę taki aku ... bo na zakup nowego w moim mieście nie mam co liczyć
    Akumulatorów BP-511 jest na Allegro bez liku.
    W cenach od 20-30 zł za nie wiadomo co, do 70-80 zł za Energizera, czy Hamę.
    Mam ze dwa takie "nie wiadomo co" i nie narzekam. Faktem jednak jest, że na oryginalnym sporo więcej zdjęć da się zrobić.

PS. Pozdrawiam ziomala. Urodziłem się i spędziłem spory kawałek dzieciństwa w Kole.
    Pozdrawiam,
    Pirx

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pirx Zobacz posta
    Akumulatorów BP-511 jest na Allegro bez liku.

Ano jest! Tylko, że póki co, chciałbym sprawdzić, czy to na pewno wina aku
    Bo jeśli nie, to wysyłam aparat do gwaranta i się męczę w ten sposób

Cytat Zamieszczone przez Pirx Zobacz posta
    PS. Pozdrawiam ziomala. Urodziłem się i spędziłem spory kawałek dzieciństwa w Kole.
    Pozdrawiam również!
    -3,5D na oku.

Uprawnienia umieszczania postów