nie podobaja mi sie te zdjecia... sa blade, niekontrastowe (prawie wszystkie).
i wielkosc! forum sie rozjezdza.
nie podobaja mi sie te zdjecia... sa blade, niekontrastowe (prawie wszystkie).
i wielkosc! forum sie rozjezdza.
Canon 30D, Canon 7D, Tokina 28-70/2.8, Tokina 80-200/2.8, Canon 70-200/2.8L ISUSM, Canon 50/1.8, Canon 18-55/3.5-5.6 IS, Nissin Di866 Mk 2
moje zdjęcia na CB: koncertowe, portrety, nocne
Z tym kontrastem to jest tak, ze mnie tak pasi i tak zostaniemalpka byla w czsie lunch'u, a ja niestety nie moglem poswiecic jej wiecej czasu - moze innym razem. Co do kosztow bycia TAM, to jest to pytanie typu ile kosztuje auto?...jezdzisz tym na co cie stac...masz to za co placisz - a konkretnie od kilkuset $ do kilku tysiecy $ za dobe
Dla czlonkow tego forum bardziej istotna moze byc informacja ze sprzet foto jest tutaj tanszy o jakies 10% od tego kupowanego internetowo np. w B&H w New York City:grin:, przyleciec tu mozna na dowod osobisty, z tego co sie orientuje to z Europy lataja tutaj bezposrednio KLM z Amsterdamu i AIRFRANCE z Paryza. Dla przykladu, cena 5D z gwarancja amerykanska to kwota $1800 plus casch back od Canona , 70-200 F2.8 IS kosztuje $1450 - tez gwarancja U.S, czyli na Europe bedzie jeszcze odrobine taniej. Mozna sobie zadac pytnie, po co latac na zakupy do Stanow, skoro mozna polaczyc przyjemne z pozytecznym
Tak jak nadmienilem na poczatku, nie wystawiam tutaj arcydziel i nie oczekuje oklaskow, moim zamyslem bylo pokazanie tego miejsca bo wiem ze sa tacy jak ja, co lubia podrozowac ( nie tylko palcem po mapie ) i sa ciekawi takich miejsc. A co do rozmiaru zdjec, to jak najbardziej masz racje i juz sie poprawiam
Wracajac jeszcze do zdjec, tym razem chcialem pokazac kilka zdjec tego co mozna tutaj spotkac pod powierzchnia wody.