Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Windows 98 a oprogramowanie Canona A580 ?

Dopiero zaczyna Awatar emkry
    Miasto
    Kołobrzeg

Domyślnie

Pracuję w branży komputerowej 16-lat i wiem, nie chciałem tego opisywać
    bo temat był inny ... ( zobacz np. najnowsze HP - oryginalnych sterowników do XP nie znajdziesz nawet w Rosji - owszem można coś dopasowywać od innych modeli sprzętu itd. ale efekt będzia mizerny ). Obecnie jest już testowany nowy system - następca Visty - będą więc kolejne zmiany ...
    Najśmieszniejsze, że to wszystko jest robione w trosce o kliejenta
    -czyli dla nas? .
    MK, 400D+BG-E3, C18-55 IS, C85/1.8, S18-200 OS, 430 EX II, A590 IS

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Wracając do meritum: Windows 98 jest już systemem archaicznym, spotykanym sporadycznie (starsze komputery, służące od lat jako maszyna do pisania), więc trudno się dziwić że nikt już nie pisze do niego sterowników i oprogramowania.
    Postępowanie takie mogło denerwować w roku 2003 ale teraz, 11 lat po premierze systemu i jakieś 6 po jego faktycznym zejściu z rynku.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emkry Zobacz posta
    Najśmieszniejsze, że to wszystko jest robione w trosce o kliejenta -czyli dla nas? .
    http://bash.org.pl/65907/

W 1968 wystarczyla moc obliczeniowa 2 C-64 aby poslac rakiete na ksiezyc
    Teraz 2006 potrzeba sily obliczeniowej Pentium IV 3GHz aby odpalic Windows Vista
    ...cos poszlo nie tak.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    http://bash.org.pl/65907/

W 1968 wystarczyla moc obliczeniowa 2 C-64 aby poslac rakiete na ksiezyc
    Teraz 2006 potrzeba sily obliczeniowej Pentium IV 3GHz aby odpalic Windows Vista
    ...cos poszlo nie tak.
    No nie do końca tak. Fakt, że w misji Apollo 13 trajektorię powrotu wyliczano na kalkulatorze HP-67C (ponoć) to jednak te stare systemy trudno nazwać "user friendly". Trochę "kapłanów wiedzy tajemnej", którzy znali wielką tajemnicę i potrafili uruchomić komputer wciskając lampki na panelu, żeby wprowadzić krótki, kilkukrokowy program bootujący obdarto z kapłaństwa. Ogromna część mocy współczesnych komputerów poświęcona jest "umożliwieniu obsługi przez niewykwalifikowany personel". Kiedyś napisanie programu rozwiązującego zwykłe równanie kwadratowe na kalkulatorze z odwrotną notacją Łukasiewicza (zwaną w hameryce polską) wymagało pewnego wysiłku umysłowego. Obecnie dla co poniektórych wysiłek umysłowy związany z użyciem googli jest ponad siły.

Vista wcale nie jest taka zła jak mówią. Jak każdy produkt Microsoftu od momentu ukazania się SP#1 można używać.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Kiedyś napisanie programu rozwiązującego zwykłe równanie kwadratowe na kalkulatorze z odwrotną notacją Łukasiewicza (zwaną w hameryce polską) wymagało pewnego wysiłku umysłowego.
    Mała dygresja. Ostatnio postanowiłem wyliczyć pochodną pewnego, prostego równania kwadratowego. Niestety kompletnie nie wiedziałem jakiego "sophisticated" narzędzia użyć i ostatecznie, po chwili namysłu przeprosiłem się z kartką papieru Udało się, więc jeszcze nie wszystko wyfrunęło ze łba

BTW, żeby pozostać w tematyce fotograficznej, te obliczenia były potrzebne do tego, żeby móc szybko dopasowywać parametry warstwy Curves w taki sposób aby ludzka skóra spełniała "zasadę podatkową" przy możliwie najmniejszym odkształcaniu poszczególnych krzywych
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Mała dygresja. Ostatnio postanowiłem wyliczyć pochodną pewnego, prostego równania kwadratowego. Niestety kompletnie nie wiedziałem jakiego "sophisticated" narzędzia użyć i ostatecznie, po chwili namysłu przeprosiłem się z kartką papieru Udało się, więc jeszcze nie wszystko wyfrunęło ze łba
    Ja bym wpisał w googla "program do obliczeń matematycznych" . Zobacz ile ciekawych wyników .

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów