Strona 5 z 13 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 125

Wątek: Smakowite zdjęcia czyli fotografowanie żywności

jacek-g
    Guest

Domyślnie

To jest fotka bez edycji, chyba nieprzepalona, czy da się z niej coś wykrzesać w PS? Jak ktoś ma pojęcia to może pokazać czy się da to będę wiedział w którą stronę zmierzać.

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Przepalone.
    Moja propozycja:

Przyciąłem histogram z lewej, zmniejszyłem nasycenie zielonego, ogólnie dodałem trochę czerwonego. Niestety pracowy monitor mam nieskalibrowany, wrócę do domu to mogę powalczyć.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Bywalec
    Miasto
    Olesno

Domyślnie

i od razu lepiej

przy okazji przypomnialo mi sie, ze nie jadlem sniadania
    Canon 30D, Canon 7D, Tokina 28-70/2.8, Tokina 80-200/2.8, Canon 70-200/2.8L ISUSM, Canon 50/1.8, Canon 18-55/3.5-5.6 IS, Nissin Di866 Mk 2
    moje zdjęcia na CB: koncertowe, portrety, nocne

Początki nałogu Awatar Szczur88
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Przepalasz całe tło... Brakuje niskiego, skoncentrowanego backlightu, on dodaje "lekkości" jedzeniu... Ale generalnie szybciej niż za pół roku-rok nic sensownego z tego nie wyjdzie... Poza tym, żeby wychodziło sensownie, potrzebny Ci:
    -porządny monitor
    -lampki z akcesoriami
    -kalibrator do monitora (ew. usługa kalibracji)
    raczej taniej wyjdzie zatrudnić fotografa... Jeśli nie znasz nikogo, to ja za dobry monitor chętnie takie fotki strzelę oszczędzisz na kalibratorze i lampkach :P

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

rób już lepiej na auto...
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Początki nałogu Awatar Szczur88
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Na P, na auto wyskoczy lampka...

Coś już napisał
    Miasto
    WestSideWrzeszcz

Domyślnie

po pierwsze cała ta burza mózgów dała progres. Są postępy, i jeśli autor się nie zrazi będzie dalszy. W trakcie autor oswoi się z forum, poczyta materiały, i okaże się, że pojawił sie nowy fascynat fotografią.
    Ważne, że jest progres. Co prawda, lepiej obrabiać fotki na monitorze nie laptopopowym, ale nie daj sie złamać piszącym że potrzebny Ci super hiper fokalny monitor, czy kalibracja sprzętem, bo połowa tak piszących sama tego nie ma i nie robi. Wystarczy sensowne minimum, można jeszcze u znajomego porównać efekty.
    pzdr
    You_Me_Kan`on

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Autor watku rozpoczal od namiotu bezcieniowego i kompaktowego aparatu. Kiedys bylem na prezentacji robienia zdjec w namiocie bezcieniowym (glownie byla to prezentacja jak robic fotki produktom pod handel), bylo to juz dosc dawno wiec malo co pamietam ale sens byl taki, zeby zdac sobie sprawe z tego po co jest namiot bezcieniowy - wg czlowieka, ktory robil prezentacje, fotki maja byc bez cienia Pan prowadzacy ustawil 3 lampy na statywach z obu bokow i jedna z tylo-góry druga rzecza, ktora podkreslal byla mozliwosc uzycia wiekszej GO, aby fotografowane przedmioty byly cale ostre wiec tak jak mowi jeden z Kolegow na forum przyslony f/8 i dalej w gore domykac. Co do czasu naswietlania wiem tylko ze zdziwilem sie bo byl paro-sekundowy. Do tego prowadzacy mowil, ze nie warto robic malpkami bo nie da sie pewnych technicznych rzeczy przeskoczyc (swoja droga codziennie sa ciekawe oferty np 350D w dobrych pieniadzach na forum). Tyle z tego pamietam Pozdrawiam!
    A ja mam canona...

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek-g Zobacz posta
    To jest fotka bez edycji, chyba nieprzepalona, czy da się z niej coś wykrzesać w PS? Jak ktoś ma pojęcia to może pokazać czy się da to będę wiedział w którą stronę zmierzać.
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Bywalec
    Miasto
    Olesno

Domyślnie

przesadziles moim zdaniem. jakas taka krwista sie ta szynka zrobila... i w ogole za ciemno wg mnie
    Canon 30D, Canon 7D, Tokina 28-70/2.8, Tokina 80-200/2.8, Canon 70-200/2.8L ISUSM, Canon 50/1.8, Canon 18-55/3.5-5.6 IS, Nissin Di866 Mk 2
    moje zdjęcia na CB: koncertowe, portrety, nocne

Strona 5 z 13 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów